Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Підозрюють, що хвороба Лайма – бактеріологічна зброя

2019 08 12 xvoroba

 

Американські сенатори вимагають провести слідство, чи не мало місце втручання людини в мутацію бактерії Borrelia burgdorfer, що викликає хворобу Лайма, повідомляє «lenta.ua».
Підозри про втручання людини у нові мутації та розповсюдження хвороби Лайма у США виникли після виходу книжки газетяра Кріса Ньюбі “Вкушений: таємна історія хвороби Лайма та біологічної зброї”, яка з’явилась у 2019 році.
У ній автор викладає версію, що американські військові на засекречених базах у Меріленді та Нью-Йорку розробляли біологічну зброю. Як стверджує Кріс Ньюбі, бактерію, що викликає хворобу Лайма, вчені в ході своєї роботи змусили мутувати довший час, десятки років, і зробили це у такій спосіб, що нині кожний другий випадок мутації цієї хвороби не визначається у принципі.
Підозри впали на добре підготований грунт. Протягом 2016-2017 років число хворих на хворобу Лайма в Америці збільшилось, було зафіксовано більше 40 тисяч хворих на рік, кількість яких зросла на 17 процентів.
Як відомо, хвороба Лайма – інфекція, яку передають людині кліщі. Спочатку в людини виникає лихоманка, головний біль і шкірні висипи. Якщо не звертатися до лікаря, може бути уражена центральна нервова і серцево-судинна системи, виникнути артрит та остеопороз.
Інше найменування цієї небезпечної хвороби – бореліоз. Воно походить від назви бактерії Borrelia burgdorferi, що є збудником захворювання.
Наприкінці 20 сторіччя, цю хворобу відчули на собі у СРСР. Не вбереглися від неї і Китай та Японія. І ось тепер Палата представників Конгресу США вимагає розпочати слідство про розробку Пентагоном «бойових кліщів» у 1950-1970-х роках. Зокрема, вимога провести таке розслідування була ініціативою сенатора від Нью-Джерсі, республіканця Кріса Сміта.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.