Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Соціологи назвали партію, в якої найосвіченіший електорат

2019 07 31 elektorat

 

Найбільше виборців з закінченою вищою освітою — у партії “Голос”.
Про це повідомила директорка фонду “Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва” Ірина Бекешкіна на пресконференції “Хто за кого проголосував на парламентських виборах: демографічні результати Національного екзитполу-2019”, передає“Укрінформ”.
“Якщо говорити про тих, хто пройшов у Раду, “Голос” дуже співпадає за своїм електоратом, перш за все, з “Європейською солідарністю”. За винятком – там, у партії “Голос”, дещо молодий електорат, а в “Європейської солідарності” старший електорат. Значною мірою і регіонально, і за рівнем освіти вони співпадають.
Якщо говорити про рівень освіти, то найбільш освічений електорат у партії “Голос”. Там найбільше людей з закінченою вищою освітою”, — зазначила Бекешкіна.
Також вона зауважила, що електорат партії “Українська стратегія Гройсмана” значною мірою збігається з електоратом “Європейської солідарності”, а виборці “Партії Шарія” схожі з молодим електоратом партії “Слуга народу” у східних і південних регіонах.
“В основному електорати провідних партій, які пройшли у Верховну Раду, істотним чином співпадають з електоратами тих кандидатів, як брали участь у президентських виборах”, – зазначила Бекешкіна.
У виборі чоловіків і жінок відмінності найбільш виражені у підтримці “Слуги народу”.
За цю партію проголосували 41,7% чоловіків та істотно більше жінок – 46,0%.
У решти кандидатів відмінності зовсім незначні, переважно у межах похибки вибірки, за винятком партії “Європейська солідарність”, за яку проголосували 9.6% чоловіків і дещо менше – 8.3% жінок та “Партії Шарія”, де теж більша підтримка чоловіків – 4,1% чоловіків і 2,4% жінок.
Лідером серед виборців в усіх вікових групах є “Слуга народу”, але найбільше – у групі наймолодших, 18–29 років, де за неї проголосувало 58,8% виборців.
Прохідний відсоток у цій групі отримали також партія “Голос” – 9,4%, “Європейська солідарність” (7,0%) та “Партія Шарія” (6,8%).
Виборці 30-39 років теж обирали насамперед партію “Слуга народу” (53,5%), далі йдуть партії “Голос” (9,5%), “Європейська солідарність” (8,1%) та “Партія Шарія” (5,1%).
Електорат 40-49 років підтримав переважно “Слугу народу” (48,4%), “Європейську солідарність” (11,2%), “Опозиційну платформу за життя” (7,5%), “Голос” (7,2%), “Батьківщину” (5,2%).
У групі виборців 50–59 років результати наступні: “Слуга народу” – 42,7%, “Опозиційна платформа – За життя” – 11,6%, “Європейська солідарність” – 9,1%, “Батьківщина” – 7,9%.
Серед виборців старших за 60 років найбільшу підтримку отримала теж партія “Слуга народу”, проте меншу, ніж у інших вікових групах – 32,7%, натомість значно більше, ніж у інших вікових групах, отримала партії “Опозиційний блок – За життя” (20,1%) та ВО “Батьківщина” (11,6%).
Також прохідний бар’єр серед найстарших виборців здолали партії “Європейська солідарність” (8,6%) та “Сила і честь” (6,1%). А от “Голос” у найстаршій віковій групі отримав лише 3,6%.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.