Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Жертвами цькувань можуть ставати і дорослі люди

2019 07 22 byling

 

Публічним приниженням, погрозам чи образам, як власне і непублічним — не має бути місця в культурі спілкування здорової людини.
Про це на своїй сторінці у ФБ пише в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
За її ловами, така агресивна поведінка є булінгом. Булінг існує не лише в стінах шкіл. Не лише від школярів можна почути розповіді про те, як умовний лідер класу дозволяє собі публічно принижувати слабших, на його думку, членів колективу. Жертвами цькувань можуть ставати також і дорослі та доволі впливові люди. Дослідження свідчать, що 31% американців зазнають цькувань у дорослому віці, в тому числі, на робочому місці.
Існує декілька пояснень, чому виникає булінг на робочому місці. Цькування пов’язують з умовами роботи, культурою компанії, навантаженнями та наявністю конфлікту інтересів. Інші дослідження пояснюють булінг поєднанням робочих та особистих факторів чи конфліктів.
Люди, які вдаються до булінгу та принижень, часто хочуть таким чином продемонструвати свій статус або самоствердитися. Вони можуть мати низьку самооцінку, не вміти будувати здорові стосунки з людьми або самим бути жертвами булінгу.
Водночас цькування, як і образи, має негативний вплив навіть на сформованих дорослих людей. Наслідками булінгу можуть бути суїцидальні думки або спроби, депресія, проблеми зі сном, стрес та тривожність. Крім психологічних наслідків, жертви цькувань можуть мати постійний головний біль та біль у спині. Також може знижуватися ефективність роботи. Люди, які зазнають булінгу на робочому місці, частіше почуваються незадоволеними своєю роботою або обтяженими нею.
Окремий різновид цькувань — це кібербулінг. Така практика широко застосовується в політиці — для цькування опонентів використовують атаки ботів та замовні матеріали, але часом достатньо одного посту чи відеозвернення, аби принизити людину та порушити субординацію.
Водночас практика публічних принижень у політиці негативно впливає на масову культуру та поведінку підлітків, які особливо схильні до впливу. Публічна комунікація політиків, зірок та інших впливових людей, що є так званими рольовими моделями, негативно впливає зокрема на підлітків, і може призводити до зростання рівня агресії.
Спробуйте почати змінювати культуру спілкування — у соцмережах, на зустрічах, робочих нарадах та в побуті.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

19 березня 2024, 10:29

2024 03 19 zustrichУ Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей", режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту "Так працює пам'ять" та поет Руслан Горовий.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.