Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

На розвиток ОТГ регіону виділено 96 мільйонів гривень

2019 04 19 doponoga

 

Четвертий рік поспіль держава підтримує тих, хто добровільно створив об’єднані територіальні громади, надаючи інфраструктурну субвенцію. Цьогоріч на це Черкащині передбачили понад 96 млн грн, повідомляють в ОДА.
«Наразі з державного бюджету місцевим в ОТГ на розвиток інфраструктури виділили 2,1 млрд гривень інфраструктурної субвенції. 54 об’єднаним територіальним громадам нашої області, в межах розпорядження Кабінету Міністрів України, спрямують 96,2 млн грн. Обсяг субвенції на формування інфраструктури ОТГ є розрахунковою величиною. Вона залежить від площі території тергромади та чисельності сільського населення, що там проживає», – пояснює перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький.
До речі, за два минулі роки громади нашого регіону реалізували 154 інфраструктурних проекти на 77,5 млн грн. За рахунок цих коштів об’єднані територіальні громади ремонтують дороги, роблять вуличне освітлення, будують спортивні майданчики, закуповують техніку та обладнання для комунальних підприємств, ремонтують школи, дитячі садочки, амбулаторії, будують водогони – створюють комфортні умови для надання якісних послуг населенню.
Тарас Миколайович розповідає, аби об’єднані територіальні громади якісно підготували проекти, департамент регіонального розвитку ОДА на початку квітня провів семінар-тренінг. Участь у ньому взяли 40 представників ОТГ Смілянського, Золотоніського, Драбівського, Чорнобаївського, Черкаського, Канівського, Чигиринського, Кам’янського, Шполянського, Корсунь-Шевченківського та Городишенського районів.
Під час навчання зосередили увагу на змінах у законодавстві, структурі проектної заявки та оформленні необхідного пакету документів.
Окрім того, на семінарі розглядали інші важливі для функціонування та розвитку ОТГ питання, які стосуються, зокрема, створення ЦНАПів в ОТГ, підготовки інвестиційних пропозицій для залучення інвесторів, регуляторної політики, практичного застосування законодавства та онлайн-сервісу, можливості для розвитку малого і середнього підприємництва, міжмуніципального співробітництва.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Район передав на фронт зарядні станції, цифрові тактичні рації, генератор та «Синицю 1Т»

28 березня 2024, 11:31

2024 03 28 rayonЗавдяки соціально відповідальному бізнесу нашого району на східний фронт направлено чергову партію підсилення наших військ.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.