Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Почала функціонувати онлайн карта електромереж області

ПАТ «Черкасиобленерго» увійшло в 13-ку регіональних енергокомпаній, які оприлюднили на сайті Товариства інформацію про розташування своїх мереж. Про це повідомляє прес-служба компанії.

 

2019 04 05 karta1


Геодезична інформаційно-технічна система (ГІС) є надзвичайно корисною для споживача, адже дозволяє прорахувати орієнтовну вартість та оптимальний і зручний шлях підключення до електромереж, що обслуговує ПАТ «Черкасиобленерго», оскільки споживач одразу бачить, де саме розташовані лінії електропередачі та трансформаторні підстанції.

Дана інформація була оприлюднена на сайті Товариства ще 1 грудня 2018 року. Систему розробив програміст служби інформаційних технологій ПАТ "Черкасиобленерго" Вадим Коцур. Впродовж року фахівці Товариства проводили роботу з координування та нанесення на геодезичну карту об'єктів електричних мереж 0,4-150 кВ ПАТ "Черкасиобленерго”.

- Цей проект був втілений у життя в короткі строки. На виконання постанови НКРЕКП № 115 від 12.02.2013 року Товариством було створено Наказ № 493 від 28.11.2018 року «Про введення в промислову експлуатацію ГІС». Ми виконали усі вимоги згідно Постанови та своєчасно оприлюднили на корпоративному сайті геодезичну інформаційно-технічну систему. Вона відповідає Кодексу систем розподілу. Для споживача ця інформація є дуже важливою. На карті він бачить відстань від електроустановки до об’єкта підключення та оддразу розуміє, який саме вид приєднання будуть здійснювати працівники Товариства – стандартне чи нестандартне, – зазначив директор з інформаційних технологій та зв’язку ПАТ «Черкасиобленерго» Олексій Шевченко.

 

2019 04 05 karta

 

Ця сучасна технологія інтегрує в собі властивості систем управління базами даних, засоби комп’ютерної графіки і картографії. ГІС включає в себе географічну карту з нанесеними об'єктами електричних мереж, а також містить інформацію стосовно технічних характеристик ліній електропередачі та трансформаторних підстанцій, тобто поопорні схеми, кількість трансформаторів та їх потужність. Це інструмент, що забезпечує якісно новий рівень аналізу та управління даними системи передачі електроенергії.
Отже, ПАТ «Черкасиобленерго» на основі власного переліку об’єктів електроенергетики створило геодезичну інформаційно-технічну систему об’єктів електроенергетики задля єдиного підходу при визначенні типу приєднання – стандартного чи нестандартного.

Система була створена з використанням сучасних супутникових радіонавігаційних систем, комп’ютерних технологій та традиційних геодезичних методів.

При цьому, для трансформаторних підстанцій було зазначено кількість трансформаторів, їх тип та номінальна потужність; для ліній електропередачі - рівень напруги, протяжність лінії, нумерацію опор, переріз провідників. Кожний об’єкт електроенергетики з відповідною прив’язкою до місцевості було внесено у геодезичну інформаційно-технічну систему. Крім того, внесено технічну інформацію (топологія мереж, межі охоронних зон, технічна характеристика об’єктів), необхідну для управління експлуатацією та розвитком електричних мереж та ідентифікації типу приєднання (стандартне/нестандартне).

Геодезична інформаційно-технічна система ПАТ «Черкасиобленерго» забезпечує метрологічну та топологічну коректність інформації про об’єкти електроенергетики. У разі будь-яких змін стосовно просторових чи технічних параметрів об’єкта електроенергетики відповідні дані вносяться до ГІС. Важливим моментом є те, що база даних об’єктів електроенергетики має захист від несанкціонованого доступу з метою зміни інформації.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

28 березня 2024, 09:21

2024 03 28 vbivВ одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.