Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Молодь залучатимуть до позитивних змін в ОТГ

2019 03 28 gromada

 

Розпочинає діяти проект «Молодь – каталізатор змін», який має на меті залучити молодь об’єднаних територіальних громад до ухвалення рішень у їхніх селах та містах. Проект втілює ГО «Молода Черкащина» у трьох ОТГ області – Чигиринській, Канівській та Руськополянській. Заходи здійснюються за підтримки програми «U-LEAD з Європою».
Упродовж березня команда проекту здійснила презентаційні візити до громад-учасників, де анонсувала проект та підписала меморандуми про співпрацю із очільниками ОТГ.
«Історично склалося так, що доступ до управлінських функцій на різних рівнях влади мають переважно чоловіки середнього і старшого віку. Молодь традиційно вважається аполітичною та розглядається скоріше як категорія, що вимагає витрат та завдає проблем, – зазначає координаторка проекту Алла Скрипнік. – ГО «Молода Черкащина» вирішила спрямувати свої зусилля на те, аби виправити цю ситуацію. Ми переконані, що молодь має великий потенціал до креативу, навчання і, врешті-решт, створення позитивних змін у громадах. Досвід свідчить, що молодь стає своєрідним каталізатором змін у тих містах, де існує практика залучення цієї категорії жителів до ухвалення рішень. Але здебільшого керівництво громад не має досвіду роботи з молоддю та її залученням до управлінських процесів».
Три об’єднані територіальні громади області – Руськополянська, Канівська та Чигиринська – також вирішили приєднатися до цієї програми. І наступні вісім місяців життя молоді цих громад буде насиченими та цікавими. За допомогою наших досвідчених експертів, учасники програми дослідять партисипативні методики, щоб на практиці навчитися залучати молодь до участі в розвитку громад, вивчати потреби молодих людей на етапі ухвалення рішень та планування бюджету і заходів. Водночас керівництво ОТГ отримає досвід і навички залучення молоді до вирішення проблем громади, а молодь відчує себе потрібною і впливовою, що похитне стереотипне уявлення про пасивну сучасну молодь.

 

Оксана Савицька, медіа-експерт

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
На сесії міської ради виділили по 2 мільйони постраждалим у Гречківці

29 березня 2024, 13:25

2024 03 29 sesНа порядок денний 78-ої сесії Смілянської міської ради було винесене 131 питання.
Перше рішення, яке отримало підтримку депутатів, стосувалося дострокового припинення повноважень депутата міської ради Ярослава Березаня за його особистою заявою.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.