Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Смілянські водії вночі заблокували проїзд вантажівок у центрі міста

2019 02 28 фури

 

Усіх смілян, особливо автомобілістів, обурює те, що нашим містом – прямо через центр – курсує велика кількість вантажівок. До того ж більшість фур перевозять особливо небезпечний вантаж, що створює загрозу для життя людей і екології Сміли.
На постійні зауваження і прохання втрутитись у ситуацію та перекрити рух вантажівок центром - поліція не реагує.
-Нам набридло терпіти бездіяльність місцевої влади та правоохоронців, їхні постійні відмовки та небажання наводити порядок у місті. Тож ми зібрали кількох активістів із ГО «АЄС – Сміла». До нас приєдналися звичайні смілянські водії і ми вирішили колективно заблокувати проїзд фур у центрі міста. Це не політична акція, це просто турбота про безпеку містян, - говорить лідер ГО «АЄС – Сміла» та платформи «Сила виборців» Антон Гілявський. - На пішохідному переході по вул. Соборна, біля пожежної частини, ми вже зупинили кілька цистерн. На них є позначки – перевезення небезпечного вантажу. Водії переконують, що їдуть пусті. А до цього перевозили добрива. На жаль, ми не можемо перевірити їхній вантаж. Але знаємо, що є дуже шкідливі добрива. Тож поки що блокуємо проїзд однієї цистерни. Іншій вдалося розвернутися і поїхати. Чекаємо на приїзд поліції.
Чекати поліції довелося майже годину. Поки їхали правоохоронці водіям-активістам вдалося зупини ще три вантажівки з причепами, які перевозять зерно. Зрозуміло, що автівки перевантажені – везуть по 80-100 тонн. Хоча по місту розвішені знаки – дозволено перевозити вантаж вагою не більше 3,5 тонн.
- Ми втомились постійно привертати увагу чиновників, щоб вони зайнялися своїми справами. Тож вирішили взяти все у свої руки, - розповідає учасник акції Олександр. – Блокували фури 7-ма машинами. Хлопці пропонують стати на чергування біля магазину «Фуршет» та в інших районах міста. Таких важковаговиків за день по Смілі курсує більше сотні. Ми за пів години зупинили 5 машин. Так не повинно бути. Це порушення закону. Це руйнування наших доріг.

 

scroll back to top

Коментарі  

Світлана
0 #2 Світлана 01.03.2019, 13:25
Молодці Сміляни ! Хоч ви щось робите щоб нас захистити
Цитата
Влад
+3 #1 Влад 01.03.2019, 13:17
Як на мене то провина за понівечині дороги лежить на місцевій владі, підрядниками, автодорі. До чого тут водії вантажівок і яким шляхом вони мають оминати Смілу? Тому побажання так званим "активістам": блокуйте вищевказані організації, а не показуху вчиняєте.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська прокуратура повернула у державну власність Успенський собор

28 березня 2024, 13:25

2024 03 28 soborЗа позовом Смілянської окружної прокуратури Черкаської області суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність об’єкт культурної спадщини національного значення – Успенський (Георгіївський) собор ХІІ століття.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.