Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Вбили сестру письменника Михайла Слобошпицького

2019 02 18 вбивство

 

Одна доба знадобилася черкаським правоохоронцям, аби затримати підозрюваного у вбивстві сестри відомого українського письменника Михайла Слабошпицького – Валентини, яка працювала продавчинею у селі Мар’янівці Шполянського району.
Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила дружина письменника Світлана Короненко.
Пані Світлана говорить, що сестра її чоловіка все життя трудилася бібліотекарем, а останнім часом тримала невелику крамничку в рідному селі. Саме там її і вбили. Жорстоко і безжально. Перетрусили все в хаті. Припускає, мабуть, шукали гроші.
«Це фото зроблене наприкінці жовтня минулого року у Черкасах, останнє прижиттєве фото Валентини Слабошпицької, молодшої сестри Михайла Слабошпицького. Тоді вона приїхала з Мар"янівки на презентацію книги спогадів брата "Тіні в дзеркалі". Привезла червоні, дуже красиві троянди з власного саду. З ними вона тут і стоїть. Дуже пишалася своїм братом. Завжди телефонувала і приїздила за найменшої нагоди», – гірко зазначає родичка загиблої жінки.
Як інформують в обласному управлінні поліції, підозрюваним у вбивстві виявився раніше судимий житель одного із сіл Шполянського району.
«Причиною вчиненого він називає бажання заволодіти продуктами харчування та грошовими коштами. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження», – наголошують у поліції.
І додають, про вбивство продавчині до чергової частини Шполянського відділення поліції повідомили жителі Мар’янівки, які зайшли в магазин і виявлено там вбиту жінку.
«На місце події негайно було направлено слідчо-оперативну групу. Під час огляду тіла померлої були виявлені явні ознаки насильницької смерті. В той час коли на місці працювали слідчі та експерти, оперативники вже почали відпрацьовувати можливі версії вбивства жінки та осіб, які могли бути причетні до вчинення даного кримінального правопорушення», – розповідають у черкаській поліції.
Правоохоронці кажуть, що проведеними оперативно-розшуковими заходами протягом 24 годин вони встановили молодика, причетного до вчинення резонансного вбивства. Чоловіка правоохоронці відшукали у Черкасах, де він працював на одному із підприємств.
«Він зізнався у вчиненому. Розповів, що прийшов в магазин з метою заволодіти продуктами харчування та грошовими коштами. Вдарив потерпілу сокирою по голові. Від отриманої травми жінка померла. Зловмисник зібрав продукти харчування та грошові кошти і зник з місця події», – кажуть у поліції.
Вбивці жінки оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, йому світить до 15 років ув’язнення.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.