Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Що збудують на місці "Комсомольця"?

 

 

Хтось ще пам'ятає як сам регулярно ходив на сеанси у кінотеатр під тоді символічною назвою "Комсомолець", когось водили батьки чи бабусі, у когось залишились романтичні спогади... Але то було в іншому житті... В іншому житті і великої кількості смілян, і самої старовинної споруди.

Вона почала руйнуватись: від часу, від недолугого господарювання. Та зараз це вже не важливо. Будівлю продали. Тоді відомій у Смілі підприємиці Любові Савченко.

З різних причин кінотеатр не зносили, все просто валилось, лякаючи перехожих: а раптом на голову комусь впаде? Хоча за задумом нової власниці тут вже мав бути зведеним сучасний торгівельний центр.

Потім змінювали умови депутати. Мовляв, хай ще спортивні локації в ньому будуть - інакше дозвіл не дамо. Проекти будівлі змінювались, але ж до будівництва справа не дійшла. І не через рік, два... І, навіть, декілька скликань міської ради змінилось, а страшний паркан і руїни все так само "прикрашали" центр Сміли.
А ж тут раптом з початку 2023 року сміляни помітили будівельників і спецтехніку на цьому майданчику.

 

 

З'явився на огорожі і паспорт об'єкта будівництва. "Реконструкція нежитлової будівлі під будівлю торгівлі за адресою вул. Соборна, будинок 110" - значиться на банері. Замовник робіт: Олена Володимирівна Тимченко.

 


Як повідомили нашим колегам зі "Сміла-ТВ" в управлінні архітектури, ще навесні 2020 року розвалену споруду колишнього кінотеатру придбали брат і сестра, Дмитро та Олена Тимченки. З грудня того ж року вони оформили оренду землі під цією будівлею і сплачують кошти у бюджет міста. Цільове призначення цієї земельної ділянки: для будівництва і обслуговування будівель торгівлі. Тобто тут з'явиться об'єкт, в якому буде проводитись торгівельна діяльність та можуть знаходитись офісні приміщення.

Проект забудови пройшов містобудіну раду. Власники подали декларацію про будівництво та роботи мали розпочатись ще навесні 2022 року. Та, як і багато інших процесів, війна поставила все на паузу. А взимку 2023 на будівельному майданчику почалось спорудження фундаменту.
Судячи із відомостей, розміщених на сайті Смілянської міської ради: гранична поверховість будівлі - 2 поверхи, висота - до 10 м. Площа забудови -1075 кв. м. Відповідно до проекту передбачена стоянка на 28 машино/місць. Майбутній торгівельний комплекс буде обладнаний автономним електричним опаленням.

 


Як зазначено на паспорті об'єкта, будівництво планують завершити у третьому кварталі 2023 року.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.