Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Синоптики прогнозують до 10º морозу

 

 

Особливістю початку цьогорічної зими є часті температурні гойдалки від відлиг до морозів, значні опади, яких вже випало 90% норми, та комплекс ожеледних явищ, що ускладнювало життєдіяльність Черкащини.
Про це повідомляє головний синоптик області Віталій Постригань.
За його словами, березневий температурний фон минулої суботи, з максимальною температурою 4-11º тепла, зумовив густі тумани, сходження снігового покриву та відтавання верхніх шарів грунту. Із 18 грудня синоптичні процеси змінилися на північні і до нашого регіону надійшла порція арктичного повітря. І сьогодні на ранок, метеостанції зафіксували 6-8º морозу.
«Чого чекати від погоди надалі? Астрономічною «родзинкою» цього тижня є День зимового сонцестояння, який у цьому році припадає на 21 грудня – найдовша ніч 12 годин та найкоротший день - 8 годин. Вже через 3 дні сонце почне поступово підніматися над горизонтом, а світловий день до 31 грудня збільшиться на 6 хвилин», – розповідає пан Віталій.
У народному прислів’ї, наголошує він, після зимового сонцестояння, 21-22 грудня «сонце на літо, зима на мороз». Проте, у цьому році атмосфера «працює» дещо не за правилами. Бурхлива Атлантика захищає Черкащину від сильних морозів.
«Оскільки, основні центри дії атмосфери з якими пов’язані складні погодні умови знаходяться далеко від нашого регіону, на поточному тижні переважатиме більш спокійна погода», – говорить Віталій Постригань.
І додає, 20 грудня – без істотних опадів. Температура вночі 5- морозу, вдень 0-5° морозу. 21 грудня вночі місцями невеликий мокрий сніг, вдень без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 1° морозу - 4° тепла. 22 грудня вночі без опадів, вдень місцями невеликий дощ та мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 1° морозу - 4° тепла.
«За попередніми розрахунками у найближчі вихідні погода зміниться – чекаємо вплив циклону із заходу», – підсумовує пан Віталій.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.