Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

В Смілі з’явився пункт народної Незламності

 

 

У нинішніх надзвичайно непростих і драматичних умовах місцеві громади гуртуються і докладають усіх зусиль, щоби діяти і перемагати разом. Саме так діють жителі дев’ятиповерхових будинків №№ 4, 6 і 10, що знаходяться по вулиці 40 років Перемоги у мікрорайоні «Богдана».
Ще влітку цього року тут вирішили пробурити свердловину, щоби мати власне джерело питної води — як кажуть, про всяк випадок. Мабуть, була в людей якась чуйка, що вже незабаром, з насуванням холодів і посиленням ракетних обстрілів, що раз по раз чиняться ворогом, цей самий «випадок» стане мало не щоденною нагальною потребою. Тепер, якщо навколо ніде немає світла і вимкнена електрика, тут завжди можна узяти баклажку чистої питної води: справно працює генератор. Вода надходить зі свердловини близько 30 метрів завглибшки і має чудовий джерельний смак.

 


— Можна лише дивуватися згуртованості наших мешканців, — каже очільниця місцевого ОСББ Юлія Зайченко. — Вони без зайвих вагань зібрали кошти, щоби зробити все необхідне для облаштування свердловини, забезпечення чистоти і порядку як усередині, так і довкола неї. Тому ця точка питної води може з повним правом називатися невеликим, але пунктом народної Незламності.

 


Зі свого боку, ОСББ теж зробило для своїх мешканців приємний подарунок: тепер весь двір цих трьох будинків є зоною безкоштовного WI-FI сервісу, завдяки чому саме тут можна завжди користуватися якісним Інтернетом.
Сьогодні, коли наблизились найбільш шановані свята: святителя Миколая, Різдво Христове — у дворі цих трьох багатоповерхівок відбулося урочисте освячення цього джерельця: його освятив мешканець однієї з них, настоятель Свято-Миколаївського храму Православної Церкви України панотець Василь Ворушило. Привітавши людей з цією подією, він висловив надію, що спільними зусиллями і молитвами Україна здобуде Велику Перемогу над окупантами і агресорами.

 


(с) Alexander Slepcowski

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.