Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Наш край окутало теплом «бабине літо»

 

 

Циклони, які досить довго утримували в нашому регіоні депресивну, хмарно-вологу погоду та відзначилися надмірною кількістю дощів, нарешті відійшли на схід.
Про це повідомляє головний синоптик області Віталій Постригань.
За його словами, водночас потужний та масштабний Азорський антициклон став «кухнею» сонячної, сухої та теплої погоди, яку прийнято називати «золотою осінню» - такою гарною, тихою та лагідною. До того ж в атмосфері «запрацював», більш стійкий західно-східний процес.
«А це значить, що вітри західних румбів у найближчі 10 днів підтримають теплу та суху погоду. Щоправда, ночі будуть осінніми, із температурою 5-7° тепла, часом із густими туманами та рясними холодними росами. А ось вдень, в умовах атмосферної безтурботності, стовпчики термометрів фіксуватимуть 16-18°», – пояснює пан Віталій.
А головне, уточнює він, буде багатог сонця, яке дуже корисне, для здоров'я та емоційного стану людини. Адже сонячне світло сприяє виробленню гормону серотоніну, який називають гормоном щастя і гарного настрою. Під променями сонця в організмі виробляється вітамін «Д», який зміцнює кістки, допомагає засвоєнню мінеральних речовин, покращує імунну систему.
«Але така синоптична ситуація, не дивлячись на позитивну сторону стабільності, все ж має свої «мінуси» - сприятливі умови для накопичення шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери та високий атмосферний тиск, що може негативно впливати на самопочуття людей», – говорить Віталій Постригань.
Він радить у цей час, коли Черкащину окутало телом «бабине літо», не втрачати дорогоцінного часу, ефективно використовувати погожі дні жовтня для завершення збирання врожаю, осінньої посівної кампанії та інших невідкладних господарських робіт.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У енергетиків області – новий керівник

28 березня 2024, 12:26

2024 03 28 energДержавний секретар Міністерства енергетики України Сергій Суярко та в.о. генерального директора АТ «Українські розподільні мережі» Артем Мартинюк представили колективу ПАТ «Черкасиобленерго» нового очільника – Вадима Яненка.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.