Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Жителька Сміли робила з окупантів героїв

Черговою пропагандисткою в нашій області виявилась жителька Сміли. Вона «розганяла» проросійський контент через заборонену в Україні російську соцмережу «Однокласники».
Про це повідомляють в обласному управлінні СБУ.
«Жінка поширювала матеріали, фото та відео, в яких героїзували російських загарбників. Також вона підтримувала окупаційні дії армії рф проти України», – розповідають у спецслужбі.

 


До речі, в нашій області смілянка не єдина із затриманих у ці дні СБУ, яка продовжує системну роботу з виявлення колаборантів та прибічників збройної агресії рф на Черкащині. Таких затятих любителів путіна оперативники виявили днями троє. І всі жінки.
У Черкасах місцева мешканка вела пропагандистську діяльність через соцмережі, чим сприяла ворогу. Колаборантка активно коментувала пости про обстріли українських міст, де заперечувала причетність до цього військових рф. Зокрема, не визнавала загибель мирних мешканців у Кременчуці і вважала це постановчим заходом. Також вона збирала пропагандистський контент із російських Телеграм-каналів, де була активною підписницею.
У колабораційній діяльності слідчі СБУ підозрюють і жительку Золотоноші. Жінка підтримувала окупаційну політику так званих «лнр/днр», захоплювалась їх «лідерами». На власній сторінці в «Однокласниках» вона відкрито підтримувала доцільність повномасштабного вторгнення військ та співчувала втраті російських солдат. Крім того, закликала підтримувати злочинні дії країни-агресора.
Припинили діяльність ворожих прихильників співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури. Їм повідомили про підозри за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) та за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.