Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Смілі для літнього відпочинку придатні три місця

 

 

У Смілі для літнього відпочинку придатні три місця- в районах стадіонів «Юність» , «Авангард», загальноосвітньої школи № 6, якими опікуються в управлінні житлово-комунального господарства виконавчого комітету Смілянської міської ради.
Про це повідомляють в обласному управлінні Держпродспоживслужби.
Яких рекомендацій потрібно дотримуватися, на що звертати увагу передусім, коли ви обираєте місце для купання та які чинники впливають на рівень забруднення води – про це на Українському радіо Рось розповіла начальниця відділу безпеки середовища життєдіяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Черкаській області Ніна Єгольнікова.
Насамперед фахівець рекомендує купатися тільки на офіційно відкритих пляжах.
«Пляж, визнаний придатним для літнього відпочинку, перевіряється усіма службами. На ньому проводиться постійний лабораторний контроль якості річкової води, прибирання відповідно до вимог, встановлено рятувальний пост. А це – наша безпека», – зазначила Ніна Єгольнікова.
За її словами, категорично заборонено купатися у місцях, невизначених для купання, а також на офіційно дозволених пляжах у разі, коли вода не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.
Щоб відпочинок на воді приніс вам лише радість та здоров’я, фахівець радить обов’язково дотримуватися простих правил:
– під час купання не ковтайте воду, слідкуйте за дітьми, щоб цього не робили;
– намагайтеся, щоб вода не потрапляла в очі, користуйтеся окулярами для плавання;
– не беріть із собою їжу, що швидко псується, не купуйте харчові продукти з рук у приватних осіб;
– ні в якому разі не мийте в річці ні овочів, ні фруктів;
– вживайте достатню кількість рідини, щоб не допустити зневоднення організму. Питна вода має бути гарантованої якості, з централізованих джерел водопостачання, бутильована тощо;
– кращий час для перебування на сонці – до 11 години та після 17 години. Решту часу дітям та дорослим краще перебувати в тіні, під тентом чи парасолькою;
– не допускайте до купання домашніх тварин. Це іноді призводить до забруднення води збудниками паразитарних захворювань;
– прийшовши додому після купання, обов’язково прийміть гігієнічний душ із милом чи іншими засобами.
Розповіла Ніна Єгольнікова і про ті чинники, які впливають на рівень забруднення водойм.
«Передусім будь-яка вода, зокрема річкова, це поживне середовище для мікроорганізмів, і за сприятливих умов процеси їх розмноження прискорюються над процесами самоочищення річкової води. Головною причиною забруднення води на пляжах міста є те, що стічні води через зливові колектори потрапляють прямо у річку Дніпро», – прокоментувала начальниця відділу безпеки середовища життєдіяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Погіршується якість води і через сильні дощі, і під час спеки, коли підвищення температури сприяє розвитку мікроорганізмів у воді.
Недоочищені стічні води, забудова у прибережних захисних смугах – це ті чинники, які можуть негативно впливати на якість річкової води.
Також придатні для літнього відпочинку на воді пляжі три комунальні пляжі в обласному центрі – «Соснівський-1», «Казбетський», «Митницький».

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

28 березня 2024, 15:30

2024 03 28 operПід час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці. Проєкт реалізовуватимуть за кошти центру та обласного бюджету.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.