Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

На обласній нараді говорили про хід посівної кампанії в нашому районі

На обласній нараді із представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування мова йшла і про стан справ в нашому районі.

 


Про це повідомляє голова Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко, яка охарактеризувала хід посівної кампанії та поінформувала про релігійну ситуацію.
За словами пані Валерії, на території району працює 485 сільськогосподарських підприємств, зокрема 321 фермерське господарство, обліковується 247,6 тис. га сільськогосподарських угідь, в тому числі 241,2 тис. га ріллі.

 


«Наразі сільськогосподарськими підприємствами району посіяно 496 га ярого ячменю, 18 га ярої пшениці, 130 га соняшнику, 120 га кукурудзи на зерно, 28 га кукурудзи на силос», – каже Валерія Бандурко.
І уточнює, для забезпечення оптимальної структури посівних площ та продовольчої безпеки держави в умовах воєнного стану Черкаська районна військова адміністрація доводить до відома органів місцевого самоврядування та сільськогосподарських підприємств району, що пріоритетними для посіву сільськогосподарськими культурами під урожай 2022 року є яра пшениця, ярий ячмінь, горох, гречка, просо та овочеві культури –картопля, столовий буряк, морква, капуста, цибуля ріпчаста, часник.
Усі питання, наголошує голова РВА, які виникають, зокрема, і щодо забезпечення пально-мастильними матеріалами, намагаємося оперативно вирішувати.
«Ситуація у релігійній сфері в Черкаському районі зазнала змін. Спостерігається перехід релігійних громад Української Православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. У нашому районі вже деякі релігійні громади виявили бажання перейти до єдиної ПЦУ. Зокрема, в Смілі та Ротмістрівці відбулися збори релігійних громад, на яких розглянуто питання переходу до ПЦУ», – говорить пані Валерія.
І підсумовує, спільно з правоохоронними органами та головами громад тримаємо на контролі питання дотримання правопорядку, законності, прав, свобод громадян, недопущення релігійних конфліктів на території району.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.