Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Білет із Черкас до кордону з Польщею коштує від 4 тисяч гривень

 

 

У цей страшний воєнний час деякі люди наважуються виїхати з України у більш безпечне місце, наприклад, кудись за кордон.
Найближче і найкраще їхати у Польщу.
Якщо ви не знайшли гурт, з яким можна поїхати у Польщу із Сміли, то можна поїхати з Черкас.
Майже щодня по два рази на день із обласного центру, від відомого місця, що напроти Макдональдса, виїжджають переповнені маршрутки до українського кордону. Краще записатися на рейс завчасно, тому що вільних місць майже не буває. Маршрутки оточує цілий натовп бажаючих їхати переляканих людей, тож приходити і займати своє місце треба заздалегідь. Якщо на хвилину запізнишся - знімається бронь і місце віддають іншій людині, адже охочих врятуватися від війни - повно.
У перші дні війни квиток на маршрутку до кордону коштував 2000 - 2500 грн. Зараз ціну підвищили до 4 тисяч або й більше. Про вартість треба завчасно домовлятися. Хоча іноді і це не допомагає. Перевізник може спочатку обіцяти по 2 тис грн з особи, а вже в автобусі брати по 4 тисячі. І доведеться заплатити більше, бо охочі на ці місця відразу знайдуться.
Дорога дуже важка і довга. На в'їзді та виїзді з кожногл міста стоять блокпости, всі авта перевіряють. Це дуже довго і тому створюється тягнучка.
Везуть тільки жінок та дітей. Тож треба передбачити, щоб було як розважити дитину в дорозі та підготувати побільше харчів, бо поїздка може затягтися.
Як правило, біженців довозять до кордону у селі Шегині - це найближче до Львова село, всього за 50 км.
У перші дні війни там на кордоні був великий ажіотаж. Черга із бажаючих виїхати з країни досягала 20 км. Зараз вже не так велелюдно. Прикордонники дозволяють швидко перейти кордон.
При оформленні документів краще казати, що їдеш "до роботи" і не оформляти статус біженця. Адже у біженців потім буде багато бюрократичних клопотів, мінусів від цього більше, ніж плюсів.
Відразу на території Польщі громадян України зустрічають волонтери. Вони роздають безкоштовні чай, каву, їжу - гарячі супи, печиво, соки. Підказують, куди йти далі і навіть можуть підвезти.
У Польщі зараз дуже співчувають українцям. У новинах тільки й говорять про напад росії та відважний супротив України!
На період війни Польща спростила українцям оформлення документів. А ще два тижні громадянам України можна їздити у будь-якому польському громадському транспорті безкоштовно. 10 днів можна дзвонити за символічну плату - кілька грошей.
Країною їздять буси, обклеєні українськими прапорами і з написом "Гуманітарна допомога для України".
На перший погляд Польща нам дуже допомагає, але кажуть, що Євросоюз компенсує полякам ці витрачені на нас гроші.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.