Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

На фальшуванні Covid-сертифікатів лікарі заробили додатково до зарплати ще 2,5 мільйони гривень

У нашій області понад рік сімейні лікарі однієї із поліклінік вносили щомісяця до електронної системи охорони здоров'я «eHealth» до 100 фейкових записів про вакцинацію громадян без проведення щеплення. Такий «бізнес» дозволив заробити їм додатково до зарплати ще майже 2,5 млн грн.
Про це повідомляє Катерина Дрога з обласного управління СБУ.
«За даними слідства, організувала схему головна медична сестра однієї із міських поліклінік, вона залучила до оборудки ще декількох медпрацівників та лікарів», – говорить пані Катерина.

 

 


За її словами, «клієнтів» медики знаходили серед відвідувачів лікувального закладу, які мали певні застереження щодо щеплення. Таким пацієнтам пропонували просте рішення: сплатити 2 тис грн і отримати сертифікат, оминувши процедуру вакцинації. Після отримання коштів сімейний лікар вносив персональні дані начебто вакцинованих осіб у журнали реєстрації та до електронної системи охорони здоров'я «eHealth».
«У ході обшуків, проведених за місцем роботи учасників оборудки, правоохоронці виявили та вилучили журнали реєстрації вакцинованих осіб та звітність про щоденну вакцинацію громадян, чорнові записи зі списками «клієнтів» на липову вакцинацію, комп’ютери та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, готівку, ймовірно одержану протиправним шляхом», – розповідає Катерина Дрога.

 


Наразі, зазначає вона, планується повідомлення зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.
Викриття протиправної діяльності медиків –фальсифікоторів здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянські дзюдоїсти серед найкращих в області

29 березня 2024, 14:29

2024 03 29 dz26 березня в м. Корсунь-Шевченківський відбувся відкритий обласний турнір з дзюдо на призи Корсунь-Шевченківської КДЮСШ, повідомляють в управлінні освіти.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.