Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

На ШкавркаFEST розіграли трьох підсвинків, співали, частувались, дивились фаєр-шоу

Незважаючи на дощову погоду, яка трошки зіпсувала початок ШкваркаFEST, фестиваль української національної кухні й сала, що проходив 18 вересня у нижньому парку, все-таки відбувся, запалив та дуже сподобався містянам. Люди поступово сходилися, місця вистачило всім.

 


Культурна програма заходу була дуже насиченою: гостей і годували, і розважали, і веселили та ще й дали можливість виграти порося. Громади, підприємства та організації Смілянщини виставили розкішні столи достатку, серед яких особливо вирізнявся стіл Березняківської сільської ради, біля якого господарювали щедра і привітна директор Будинку культури Березняківської сільської ради Оксана Левченко.

 

 


Відвідувачам дуже сподобалися тематичні фотозони та яскраві локації. Глядачі насолоджувалися виступами творчих колективів міста, громад Смілянщини та всього Черкаського району. Співали народні артисти із Носачева, Лебедівки, Білозір’я. Як завжди, на висоті і були найкращими, наші смілянські: «Заграва», «Родовід», «Яблуневий цвіт», тріо Анатоліїв, «Вербиченька». Сподобалися й сольні виступи, красиво співала молодь.
Гостей постійно підбадьорювала та підіймала настрій незрівнянна харизматична пара молодих ведучих - Анна Шатна та Руслан Билина.

 

2021 09 22 salo9


Приємно було те, що можна було сфотографуватися біля гарбузової локації від освітян, пригоститись смаколиками народної кухні від підприємців, ЦППРК, торгового відділу та квартальних комітетів міста.

 

 


Народний депутат Сергій Рудик започаткував чемпіонат сала та розіграв трьох підсвінків. Двох свиней забрали Березняківська та Тернівська громади, а третього – сміляни.
Безкоштовно частували варениками, кулішем, салом.

 


Містян розважали аніматори та ходулісти, феєричним завершенням став подарунок від ТМ "М’ясокрай" - виступ театру вогню "Сварожичі» і салют.

 


Тож незважаючи на критику фестивалю від інших сайтів, ШкваркаFEST – це суперове свято, адже справжнім українцям ніщо не стане на заваді, щоб скуштувати домашніх страв і гарно повеселитись. Сміляни хочуть, щоб цей захід став традиційним у нашому місті.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.