Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Почали діяти нові правила карантину. 10 головних фактів

 

Карантин в Україні з 20 вересня починає працювати за новими правилами. Зокрема, після виходу з "зеленої" зони вакциновані українці зможуть уникнути обмежень.
Детальніше про те, як працюватиме карантин по-новому - в матеріалі РБК-Україна нижче.
1. Дата
З 20 вересня адаптивний карантин в Україні працює за новими правилами. Обмеження починають вводити після переходу країни в "жовту" зону. Таке рішення очікується найближчим часом.
2. Зони
При попаданні країни в "жовту" зону вводяться обмеження на кількість відвідувачів у фітнес-центрах, число учасників масових заходів, а в кіно і театрах заповненість залів не повинно перевищувати 50%.
У "червоній" зоні обмеження більш суттєві, забороняється робота кафе, ресторанів, кіно, театрів, ТРЦ, шкіл, ринків. У "червоній" зоні працювати можуть тільки АЗС, продуктові магазини, аптеки, банки, пошта і ветклініки.
3. Привілей
Новими правилами передбачені привілеї для вакцинованих. Так, в "жовтій" зоні обмежень можна уникнути маючи хоча б одну дозу вакцини, в "червоній" - дві дози.
4. Документ
Доказом вакцинації є covid-сертифікат, який можна згенерувати в додатку "Дія" або отримати у сімейного лікаря в паперовому вигляді.
Однак, згідно з новими правилами, з 20 вересня починають діяти два види внутрішніх сертифікатів:
"жовтий" - для однієї дози, видається на 120 днів
"зелений" - для двох доз, видається на 365 днів.
Кольорові сертифікати тільки в додатку "Дія".
Крім того, сертифікат буде містити інформацію про негативний тест (діє 72 години) і про те, що людина перехворіла.
5. Школа
У разі введення "жовтої" зони школи зможуть працювати лише за умови наявності "жовтого" сертифіката у 80% педагогів. У "червоній" зоні для роботи шкіл умови посилюються - у 100% педагогів повинні бути "зелені" паспорти. При цьому, від школярів вакцинація не потрібна.
6. Транспорт
Нові правила не передбачають обмеження для транспорту. Перевіряти наявність сертифікатів у пасажирів не будуть. При цьому, водії повинні бути вакциновані.
7. В'їзд в Україну
З 20 вересня іноземці, які в'їжджають в Україну з метою транзиту і мають документи, що підтверджують виїзд з країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції. Їм не потрібно робити тести на COVID в Україні і встановлювати додаток "Вдома".Для в'їзду в Україну в іноземців повинна бути страховка, а також підтвердження вакцинації, одужання або негативний тест.
8. Вакцина
Вакцинація в Україні є безкоштовною, щеплення робляться за бажанням. На даний момент в Україні доступні вакцини CoronaVac (інтервал між дозами 14-28 днів), Pfizer (інтервал між дозами 21 день), Moderna (інтервал між дозами 28 днів), AstraZeneca (інтервал між дозами 12 тижнів).
9. Куди можуть не пустити без вакцини
У "жовтій" зоні бізнес сам вирішує, пускати тільки вакцинованих або ж дотримуватися обмеження по числу місць. У "червоній" зоні без covid-сертифіката можуть не пустити в кафе, ресторан, кіно, театр, ТРЦ, фітнес-центр, басейн. У цій зоні бізнес працює за умови стовідсоткової вакцинації.
10. Локдаун
Головний санлікар ігор Кузін вважає, що нового локдауну Україні не уникнути, але це можливо не раніше листопада. У свою чергу прем'єр Денис Шмигаль закликає українців вакцинуватися, щоб не допустити локдауну.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
В обласному кардіоцентрі відремонтують операційну

28 березня 2024, 15:30

2024 03 28 operПід час пленарного засідання 23-ї сесії депутати підтримали рішення про надання обласному кардіологічному центру дозволу на ремонт операційної на відкритому серці. Проєкт реалізовуватимуть за кошти центру та обласного бюджету.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.