Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Найкращий клуб карате СК «Восток» відсвяткував 30-річний ювілей

23 серпня у Спортивному Клубі «Восток» відбулась велика подія – святкували 30-річний ювілей діяльності клубу, який є ровесником Незалежності України, тому що був заснований 22 серпня 1991 року.

 

 

30 років клубу який розвиває традиційного карате-до - це 30 років славної історії, адже за цей період була підготовлена ціла плеяда професійних спортсменів і майстрів спорту, це велика кількість перемог та нагород, визнання на обласному і Всеукраїнському та міжнародному рівнях.
Під час святкування згадували історію створення клубу.
Після розвалу Радянського Союзу Україна стала самостійною соборною державою. У ті часи чоловіки дуже цікавились бойовим мистецтвом карате. Але тоді воно було нелегальним, підпільним, потаємним. Ним займалися у підвалах інкогніто, адже на офіційному рівні карате було заборонено.
І ось нарешті у самостійній Україні карате вийшло із заборони і набуло статусу легального виду спорту.
У 90-ті роки у Смілі вже були люди, які займалися цим видом бойового мистецтва і мали певний досвід. Одним із перших професійних каратистів був Анатолій Олексійович Науменко. На той час, у 1991 році, йому було всього 23 роки. Молодий, запальний, він горів величезним бажанням створити у рідному місті клуб карате.
Тоді Анатолій працював на радіоприладному заводі. Із своєю ідеєю він звернувся до керівництва заводу і попросив про підтримку. До його ініціативи з розуміння поставились Іван Григорович Оксьом та Сергій Олександрович Погонін. Саме ці керівники разом із молодим ініціативним спортсменом стояли біля витоків створення клубу традиційного карате східних єдиноборств, якому дали назву «Восток».

 


Для втілення в життя ідеї було виділене окреме приміщення за адресою: провулок Павлова, 14. Де і тепер знаходиться СК «Восток».
Приміщення, було в занедбаному стані, без ремонту, без опалення. Але спільними зусиллями спортсменів вдалося швидко навести лад і привести його до належного вигляду, щоб можна було проводити тренування.
На щастя, бажаючих займатися карате було надзвичайно багато.
Одними із перших учнів, які прийшли на тренування та вдягли кімоно, були такі хлопці, як Олександр Бугайський, Роман Дігтяр, Євген Осадчий, Сергій Цаподой та інші.
З роками ряди спортсменів поповнювалися. У 1994 році до клубу приєднався Станіслав Голубець, який фактично взяв на себе фінансування поїздок спортсменів клубу на змагання Всеукраїнського рівня – чемпіонати та кубки України.
Згодом, у 1995 році, Станіслав Голубець і сам вдягнув кімоно та у віці 38 років почав займатися карате.
Пізніше до клубу доєдналися нові спортсмени, серед них були Юрій Погонін, Олександр Науменко – син Анатолія, В’ячеслав Голубець – син Станіслава, Артем Шайко, Юрій Здоренко, Костянтин Полубінський та багато інших.
У клубі залюбки займалися й дівчата: Юля Цьомра, Наталія Попова, Юля Таран, Ліля Грабовська, Наталія Запорожець, Дана Козубенко та інші.
Щоліта Анатолій Науменко проводив спортивні табори, у яких учні могли удосконалювати свою майстерність у незвичних умовах. Така методика тренувань дала можливість клубу «Восток» бути одним із найкращих у Всеукраїнській федерації традиційного карате України, під керівництвом ще одного видатного тренера Володимира Савченка, учнем якого являвся Анатолій Науменко. Спортсмени клубу завжди завойовували призові місця на змаганнях різного рівня. За цей час клуб «Восток» впевнено зайняв лідируючі позиції на всеукраїнському рівні.

 


Згодом, у кінці 95-их році, на базі СК «Восток» була створена Черкаська обласна федерація традиційного карате-до. А в 2004 році – Всеукраїнська Федерація Фунакоші Шотокан Карате, яку очолює по сьогодні Анатолій Науменко, 7 Дан.
І ось днями, 23 серпня 2021 року, на святкування ювілею рідного клубу приїхали всі видатні спортсмени-вихованці СК «Восток». Вони ділилися своїми враженнями і життєвими успіхами. Всі закінчили школи, інститути, університети, зараз працюють у різних галузях і мають різні професії, є поважними людьми. І всі спортсмени мають єдину думку – саме карате допомогло кожному знайти свій шлях у житті, виховати цілеспрямованість, уміння досягати мети, стати сильними духом і фізично.

 


Карате виховує такі прекрасні якості, як повага до старших, до рідної матері-землі та держави Україна.
Колишні учні висловили подяку вчителю Анатолію Науменку за його особистий вклад у формування характеру кожної особистості.
Під час святкування були вручені пам’ятні призи та медалі з нагоди 30-річчя клубу усім присутнім.

 

 

 

 


На святкування запросили корифеїв і фундаторів клубу - Івана Григоровича Оксьома та Сергія Олександровича Погоніна. Як засновники вони були нагороджені пам’ятними знаками та медалями.
Відзначили тих людей, які допомогли створите це чудове спортивне свято - директора ТОВ «Меркурій» Євгена Тарана та спортсмена Артема Шайко.
Таку знакову подію, як 30-річя спортивного клубу «Восток», вшанувала і влада міста – від міського голови засновники клубу А. Науменко, І.Оксьом і С.Погонін отримали Подяки, а успішні діючі інструктори: Сергій Цаподой, Костянтин Полубінський та Юрій Здоренко - Почесні грамоти.

 

2021 08 26 vostok6

 


У свою чергу Анатолій Науменко разом із Сергієм Цаподоєм передали міському голові пам’ятну медаль.
Вдячні учні виготовили окрему пам’ятну відзнаку для Анатолія Науменка із зображенням колишнього символу СК «Восток» та словами подяки.
Під час святкового заходу Анатолій Науменко провів технічний семінар для колишніх учнів, щоб вони згадали ті часи, коли починали займатися в клубі.

 

 


Серед присутніх панував піднесений настрій, вихованці були вдячні, що у їхньому житті трапився такий професійний майстер, як Анатолій Науменко.
На завершення «востоківці» зробили колективне фото на згадку.
Минуло 30 років, а СК «Восток» працює і розвивається, молоді спортсмени приходять займатися і отримувати навички й знання. У клубі працюють професійні інструктори із вищою педагогічною освітою. Вихованці СК «Восток» щороку своїми перемогами доводять, що це і досі один із кращих клубів у Всеукраїнській Федерації Фунакоші Шотокан Карате.
- Користуючись нагодою, ще раз хочу привітати усіх причетних до цієї події з 30-річчям створення клубу. Бажаю всім міцного здоров’я, цілеспрямованості, майстерності, постійного вдосконалення і перемог. Зокрема, перемоги над самим собою, над своїми негативними якостями, які має кожна земна людина, - сказав досвідчений спортсмен Станіслав Голубець. - Основна філософія карате – це шлях виховання громадянина, який буде сильний духом, стійкий психологічно і фізично. Карате вчить вдосконалювати принципи поваги до старших, поваги до землі, на якій ти народився і живеш, поваги до своїх батьків та вчителів. Тому нехай і надалі у наші рідній Смілі розвивається цей благородний вид спорту, а наш улюблений СК «Восток» - процвітає, розширюється та здобуває нові і нові перемоги!

scroll back to top

Коментарі  

Земеля
0 #1 Земеля 27.08.2021, 09:01
13 березня 1978 року була створена Всесоюзна комісія з карате при Держкомспорті СРСР, а 13 листопада 1978 року Спорткомітет СРСР видає Наказ «Про розвиток боротьби карате». У листопаді 1979 року Всесоюзна комісія з карате перетворилася у Всесоюзну Федерацію карате.
17 травня 1984 року - Спорткомітет СРСР видає наказ № 404 «Про заборону навчання карате в спортивних товариствах». З цього моменту почався 2-й період «тотальної заборони» карате в СРСР.
18 грудня 1989 року Держкомспорт СРСР приймає постанову № 9/3 «Про розвиток східних єдиноборств в СРСР». Згідно з цією постановою «заборона» на карате в СРСР була знята.
Так що карате вийшло із заборни ще при союзі.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Затримали 19-річного парубка за вбивство однолітка

28 березня 2024, 09:21

2024 03 28 vbivВ одному зі студентських гуртожитків Умані вбили юнака.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.