Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Завершили реконструкцію зоопарку в обласному центрі

У Черкасах завершили черговий етап з реконструкції зоопарку. Тож тут відкрили повністю відновлений головний вхід до звіринця.

 


Як повідомляє «Вікка», також у зоосаду реконструювали штучне озеро, переобладнали системи доочистки водойм, з’явилося затишне кафе з видом на озеро та лавка із сувенірами.

 

 


Цей новий етап реконструкції обійшовся інвесторам у 80 мільйонів гривень. Нагадаємо, що у 2016 році між нашим зоопарком, міською радою та корпорацією «Рошен» було підписано договір про співпрацю. За його умовами, на повну відбудову та реконструкцію Черкаського зоологічного парку виділили 300 мільйонів гривень.
«Я хочу сказати, що у вас найкращий директор зоопарку в усій Україні. Наша компанія шукала, з ким заключити спонсорський контракт, і завдяки Євгенію Вану ми зрозуміли, що саме Черкаський зоопарк – це найкраще місце для інвестицій – зізнається президент корпорації «Рошен» В’ячеслав Москалевський.

 


Після відновлення головного входу на зоопарк чекає ще ціла низка нових перевтілень –планують побудувати оновлений тераріум з найбільшою в Україні колекцією. Також буде нова експозиція «Мавпи нового світу», великий сучасний авіарій, заплановане будівництво для великих та невеликих хижих тварин, котячих.
«Цього року ми отримали у користування додаткову землю і хочемо повернутися до розв’язання головної проблеми. Ми знаходимося в глибині парку 30-річчя Перемоги і взимку та за дощової погоди було дуже проблемно дістатися до звіринця. Тому нагально хочемо зв’язати всю територію та створити своєрідний портал для переходу від урбанізованого парку до природного зоопарку. Все буде з’єднано великим простором загального значення, щоб відвідувачі і парку, і зоопарку проходили по одній алеї, з двох боків якої будуть експозиції. Це буде відкрита зона, якою зможуть користуватися всі. Тому наступна черга – це саме будівництво цієї алеї та реконструкція тераріуму», – розповідає директор Черкаського зоопарку «Рошен» Євгеній Ван.
Нагадаємо, що раніше вся територія зоопарку складала чотири гектари, усе було розташовано біля центрального озера. Першим проектом у співпраці з корпорацією «Рошен» стала «Земля ведмедів та вовків», другим –експозиція «Для оленів та зубрів». Цього року взялися та капітально відновили головний вхід, озеро, добудували нові комунікації. У подальшому директор зоопарку замислюється і над поповненням звіринцю. Зокрема, новий тераріум буде розширено майже на 50%. За словами Євгенія Вана, на черкасців чекають дуже велика та цікаві тварини. Проте, які саме, поки-що тримає в таємниці.
«Мене постійно питають, коли в нас будуть пінгвіни. Тому хочу сказати, що вони стануть справжньою вишенькою на торті. Вони будуть на останній черзі реконструкції – зізнається Євгеній Ван.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.