Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Відбувся перший концерт до Дня незалежності за участі народних і заслужених артистів та смілянських співаків

 

20 серпня у нашому місті розпочався цикл святкових заходів з нагоди 30-річчя Дня Незалежності України.
Зал Міського будинку культури був заповнений – багато смілян прийшли подивитись на виступ головного хедлайнера концерту: Народної артистки України та Героя України Ніни Матвієнко.

 


На початку заходу глядачам показали фільм від телестудії «Тясмин» про Смілу у роки незалежності. Журналісти віднайшли кадри зйомок нашого міста ще з 90-тих років, гарно все скомпонували, підібрали музику, начитали проникливий текст.

 

 

Вони показали як здобутки й перемоги Сміли, наприклад, у нас побували свого часу Левко Лук’яненко, В’ячеслав Чорновіл, у 2019 році смілянський гурт «Целофанк» виграв музичний фестиваль «Червона Рута» та ін.., так і трагічні сторінки нашої історії: як сміляни стояли на Майданах, як проводжали наших воїнів-добровольців на війну, як наші діти плели маскувальні сітки для наших воїнів… Від деяких кадрів просто хотілось плакати. Хотілося думати і аналізувати… Як неправильно все це… Яка жорстока війна і люди, які її породили. Як важко українському народу дається Незалежність і невідомо, коли скінчиться все це кровопролиття.
Дуже проникливим і правдивим був виступ члена правління ГО «Смілянська спілка ветеранів та інвалідів АТО» Олександра Івановича Галущенка. Він подякував українським воїнам за те, що ми маємо можливість дивитись концерт, подякував волонтерам і всім небайдужим, хто й досі підтримує українську армію, закликав цінувати свободу і любити Україну.
Але сумний настрій залу відразу розвіяла своєю появою світла особистість – Ніна Матвієнко. Відразу відчувається високий рівень цієї артистки, вона просто зачарувала зал майстерністю виконання пісень.

 


Ніна Митрофанівна подякувала організаторам концерту, які запросили її у Смілу, - голові ГО «Культурно-спортивне об’єднання інвалідів», центром якого тепер стала Сміла, Олександрові Іськову та співорганізатору Всеукраїнського фестивалю «Мамина весна» Василеві Данилюку.
Потім розпочався звітний концерт фіналістів Всеукраїнського фестивалю «Мамина весна». Виступали артисти з 9 областей України: Чернівецька, Черкаська, Вінницька, Кіровоградська, Херсонська, Житомирська, Львівська, Київська, Хмельницька.

 

2021 08 22 concert5


Родзинкою концерту став виступ кримських татар. Кримська співачка Зікіє Куршатова виконала пісню про любов до Криму, до своєї Малої Батьківщини, яку у нас нагло віджала РФ, тому люди змушені переїхати в Україну, але дуже сумують за своєю рідною домівкою.

 


Всі глядачі закохалися у молодого скрипаля – кримського татарина Рустем Еміратлі. Він щойно повернувся з конкурсу у Парижі. Дуже шикарно грав на скрипці. Потім розкішно співала його рідна сестра Зарема. Ведучий концерту – Олександр Іськов – знайомив глядачів з кожним артистом. Тож розповів, що талановиті брат і сестра із родини музикантів. У них ще є двоє менших братиків-двійнят. Батьки, дідусі і прадідусь – відомі кримсько-татарські музиканти, прадідусь Сікрет Салєдінов – знаменитий в Криму композитор. Мама Рустема – вчитель музики, скрипалька. Це вона виховує такого чудового сина і за це зал аплодував їй окремо. Загалом, вся родина кримських татарів – інтелігентна, творча, культурна. Вони відчувають себе громадянами України і дітей виховують патріотами України.
Серед багатьох виконавців яскраво виступили і не дали осоромити Смілянщину наші місцеві артисти. Як завжди, колоритною, красивою, бездоганною була наша співачка Тетяна Бреус. Особливо приємно слухати у її виконанні пісні Раїси Кириченко. Потужний голос Тетяни Бреус зачаровує і відриває від реальності, а жартівливі пісні в її виконанні змушують глядачів підтанцьовувати і посміхатись.

 

2021 08 22 concert6


Браво виступили артисти із села Сунки, які представляють Березняківську ОТГ – народний хор «Онуки Дорошенка». Їхні пісні – це завжди енергія, запал, бадьорість, козацький дух, позитив і патріотизм. Художній свист Олександра Корсуна змушує тріпотіти не одне жіноче серце, а неперевершений баяніст Андрій Онофрієнко вправно грає і на емоціях залу, передаючи то лірику, мінор, то мажорний настрій. Разом із підтримкою чоловіків-вокалістів та поважних жінок-учасниць хору, «Онуки Дорошенка» активували глядачів, змусили аплодувати, підспівувати, підтримувати наших талановитих земляків.

 


Дуже високого рівня був виступ Народного артиста України Василя Данилюка. Відразу відчувається, що це справжній Артист. Його харизма, енергія, бездоганний вокал, подача – все досконале і відшліфоване до дрібниць. Смілянам сподобався його репертуар. Він має пісні на всі смаки і про всі нюанси життя. Але найкращі – про кохання. Під пісні Данилюка хочеться любити і насолоджуватись взаємними почуттями…

 


Концерт тривав понад три години, а глядачі не хотіли розходитись і аплодисменти лунали все гучніше.

 

2021 08 22 concert4


На завершення заходу Олександр Іськов подякував спонсорам: підприємствам-виробникам морозива «Ажур» та «Ласунка», «Агро Альфа», хлібокомбінату, швейній фабриці «Славна» – генеральному та постійному спонсору Євгенові Володимировичу Тарану, Смілянській міській раді та відділу культури, а також інформаційному спонсорові сайту Сміла.ua.
У фіналі для глядачів випустили хмару жовто-блакитних кульок та привітали з Днем Незалежності. Сміляни йшли по домівках з хорошим настроєм.

 

Фото Олександр Кущенко

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Система безоплатної правничої допомоги шукає волонтерів та параюристів

29 березня 2024, 12:29

2024 03 29 volontЯкщо ви прагнете допомагати вразливим категоріям населення і маєте трохи вільного часу, запрошують приєднатися до проєкту «Волонтер БПД»


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.