Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Черкасах приватизували державне підприємство і нові власники вже розпочали його модернізацію

 

Для здiйснення господарської, управлінської та iнвестицiйної дiяльностi на початку 2000-х Українською державною будівельною корпорацією «Укрбуд» було створено Черкаське державне комерційне житлово-побутове підприємство «Житлосервіс».
Про це повідомляють в ОДА.
Проте останні роки для цього підприємства стали періодом занепаду. Для того, щоб отримувати хоч якийсь прибуток, третина приміщень було передано в оренду. Але й це не вирішило проблему і підприємство накопичило великі борги: і податкові, і зарплатні.
Тільки приватизація змогла змінити цю ситуацію. Не дивлячись на те, що з моменту оформлення договору купівлі-продажу між Фондом держмайна та новим власником пройшло заледве півроку, вже є перші результати.
Нова історія Черкаського «Житлосервісу» розпочалася з ідеї інвестора придбати обʼєкт, який можна розвивати різнопланово. Тож у квітні 2020 року прийнято рішення про створення Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційно-консалтингова компанія «Гарант-Актив».
На перший погляд, у звʼязку з карантинними обмеженнями через пандемію коронавірусу, це був не найкращий час для започаткування нового бізнесу. Проте у вересні 2020 року на сторінці Управління забезпечення реалізації повноважень у Черкаській області Фонду державного майна України зʼявилося оголошення про продаж єдиного майнового комплексу Черкаського «Житлосервісу».
Під час розгляду пропозиції щодо придбання обʼєкта основним аргументом на його користь стало те, що до його складу входили різнопланові обʼєкти нерухомого майна – будiвлi та споруди загальною площею 5 849,9 м², а саме: 5 адмiнбудiвель площею від 400 м² до понад 2 000 м²; гаражі загальною площею понад 200 м²; промбаза (майстернi, склади, гаражi) близько 2 000 м², а ще – основні засоби: технічне обладнання, 7 транспортних засобів, робочий інвентар.

 

2021 06 11 uspishna pryvatyzatsiYA1

 


Компанія-переможець торгів раніше не мала досвіду в приватизаційних аукціонах, проте це не стало перешкодою для розгляду пропозиції щодо придбання обʼєкта.
Попри те, що обране підприємство останнім часом тільки накопичувало борги, основною проблемою для інвесторів була недовіра до процесів, які в минулому були непрозорими.
«Побоювання були даремними – Фонд держмайна на належному рівні підготував обʼєкт до аукціону: інформації на сайті було розміщено цілком достатньо для прийняття рішення. Організація аукціону та подальші дії щодо оформлення його результатів були теж на високому рівні», – прокоментували нові власники.
Після повної сплати коштів за обʼєкт приватизації, оформлення договору купівлі-продажу та реєстрації права власності в Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, засновники ТзОВ «Інвестиційно-консалтингова компанія «Гарант-Актив» прийняли рішення інвестувати в реконструкцію придбаних обʼєктів поетапно.
«Насамперед ми вирішили провести капітальний ремонт адміністративного приміщення, розташованого в центральній частині нашого міста. Є задум зробити його привабливим та комфортним як зовні, так і всередині. На жаль, заміни потребують всі комунікації, вікна тощо. Тож, відповідно, необхідно було скоригувати свої попередні розрахунки щодо необхідних інвестицій та часових рамок реалізації проекту», – наголошують інвестори.
На сьогодні реконструкція адміністративного приміщення вже розпочата, проте попереду ще багато роботи.
Щодо інших обʼєктів, які входили до єдиного майнового комплексу ЧДК ЖПП «Житлосервіс», то остаточного рішення їх реновації ще не прийнято: розглядаються різні варіанти, вираховується рентабельність.
Основні зусилля та інвестиції зараз скеровані на реконструкцію адміністративного приміщення, яку планують завершити до кінця поточного року. Як тільки воно буде введено в експлуатацію, зʼявляться нові робочі місця. Але, як зазначають нові власники, зараз про це говорити поки рано.
До речі, приватизаційний аукціон передбачав, що новий власник не тільки отримує майно, а й стає правонаступником боргових зобов’язань підприємства.
На момент аукціону заборгованість по заробітній платі складала близько 1 млн грн і її потрібно було погасити впродовж трьох місяців з дати переходу права власності на обʼєкт приватизації. Наразі Товариство виконало цю умову в повному обсязі.
Загалом сума кредиторської заборгованості ЧДК ЖПП «Житлосервіс» складає близько 4 млн грн. Інвестиційна компанія взяла на себе зобовʼязання погасити їх впродовж року. Частина з вказаних коштів вже сплачена кредиторам, інші ж зобовʼязання будуть виконані у визначені терміни.
«Безумовно, не все так легко, – зазначають в компанії, – проте можна з упевненістю сказати, що ми не шкодуємо про приватизацію державного обʼєкта та позитивно оцінюємо інвестування у розвиток власних бізнес-планів».
В компанії сподіваються, що відновлення діяльності придбаних обʼєктів та їх реновацію мешканці Черкас сприймуть позитивно, адже завдяки цьому місто отримає нові робочі місця та надходження до місцевого бюджету.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.