Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Великій Яблунівці відбувся звітний концерт учнів класу «Фортепіано» - свято музики і таланту

2 червня у школі села Велика Яблунівка провели звітний концерт учнів класу «Фортепіано» Ротмістрівської музичної школи філіалу Березняківської сільської ради. На концерт було запрошено учнів, батьків, педагогів, завітала директор музичної школи Алла Копійка.

 


Вчитель класу «Фортепіано» – Олена Романівна Котович – представила учениць, які продемонстрували свою роботу, уміння і майстерність у оволодінні складним музичним інструментом - фортепіано.
Це був не просто концерт. Класична музика і чудове виконання творів відомих українських та європейських композиторів перетворили музичний звіт на високий інтелігентний захід, хотілося слухати прекрасні музичні п’єси ще і ще, слух насолоджувався нетиповою приємною музикою, яка торкалася усіх фібрів душі.
Концерт був не тільки ліричним, а й пізнавальним. Дві чарівні ведучі – Даріна Хільченко та Юліана Огурна – розповідали глядачам про музичні терміни, історію вальсів та відомості про створення й написання зіграних творів, знайомили з біографією і життям великих композиторів. Було дуже цікаво слухати і дізнатися для себе багато нового.

 


Відкрила концерт учениця 4-го класу Марія Іщенко, яка виконала твір Великого Моцарта «Маленька нічна серенада» та п’єсу американського композитора Вільяма Гілока «Дзвіночки».
Приємно було дивитись і слухати, коли грала наймолодша учасниця – 6-річна учениця нульового класу Софія Шейченко. Вона розпочала із виконання «Собачого вальсу», а потім зіграла «Вальс Анжеліки». Справжній молодий талант! Дуже миле дівчатко!
Тендітна і також маленька артистка Ангеліна Власюк зіграла «Вальс пролісків» і просто замилувала глядачів.
А коли грали впевнені і доросліші дівчатка – взагалі можна було заслухатись і полинути на планету класичної музики. Даріна Хільченко виконала прелюдію «Локдаун» сучасного композитора українського походження Мирослава Терещука. Вікторія Догокер зіграла «Дитячий танець», написаний Самуїлом Макапаром – майстром дитячої фортепіанної мініатюри, також уродженця України, із міста Херсон.
Ліза Дубовик майстерно подала п’єсу «Сміливий вершник» німецького композитора Роберта Шумана. Дар’я Валова подарувала глядачам хвилини насолоди твором німецького композитора Манфреда Шмітца «Королева Лінда».
Викладач Олена Романівна Котович підбирає різноманітні твори для вивчення, знайомить дітей із європейськими та українськими композиторами, сучасними і давно відомими. Учениці 7 класу Даріна Хільченко та Юліана Огурна у дві руки зіграли «Адажиио» ще одного композитора українського походження Юрія Весняка. Гра цих двох дівчаток – це справжня насолода для слуху, було дуже гарно і естетично.
Юліана Огурна зіграла «Шторм» сучасного американського композитора Тімоті Брауна.
До звітного концерту долучилися вихованки гуртка «Пісня солов’їна» Центру дитячої та юнацької творчості Березняківської сільської ради. Дівчата подарували присутнім пісню «Дякую батькам», просто розтопивши серця дорослих, які слухали концерт та вболівали й підтримували своїх музикальних дітей.
Наприкінці заходу виступила директор музичної школи Алла Копійка. Вона щиро подякувала Олені Котович за відмінну роботу, за якісну підготовку дітей до конкурсів, за активність та ініціативність і вручила Грамоти й Подяки.

 


Концерт завершився нагородженням учнів. Батьки щиро раділи і дякували Олені Романівні за навчання і прищеплення дітям любові до музики, за те, що Олена Романівна уміє розкрити талант дитини, заохотити, стати справжнім Другом.

 

 


Всі виходили із зали, окрилені і натхненні класичною музикою. Дійсно, класика облагороджує, звеличує, прикрашає цей світ.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Смілянська міська лікарня потребує донорів для поповнення банку крові

29 березня 2024, 10:33

2024 03 29 donorНа сайті Смілянської міської ради опублікували потребу у донорах крові


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.