Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Смілянська інспекція з екології нагадує, що палити сміття і траву – заборонено

 

Інспекція з благоустрою, екології та забудови міста Смілянської міської ради попереджає про заборону спалювання сухої рослинності та звертається до жителів Сміли з проханням не завдавати шкоди довкіллю, спалюючи сухе листя, а також не загромаджувати вулиці та тротуари купами гілля, листя та іншого сміття. Відповідно до ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» за порушення Правил благоустрою території м. Сміла, а саме за спалювання на території міста листя, гілок, відходів виробництва, та у дворах, на кожного громадянина чекає штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень, посадову особу, суб’єкта підприємницької діяльності у розмірі від 850 до 1700 гривень.
Дим від тліючого листя надзвичайно небезпечний і токсичний. До його складу входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук, які забруднюють атмосферне повітря та завдають шкоди здоров’ю людей. Особливо небезпечним серед них є бензопірен, який здатен викликати ракові захворювання. Крім того, спалювання залишків рослинності, сухої трави призводить до руйнації грунтового покриву, вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворювальні мікроорганізми. Вогонь знищує коріння трав'янистих рослин, згоряє багато корисних комах, які звикли зимувати в листяному килимі.
Компостування є природним видом перебігу органічних речовин, завдяки якому товстий килим опалого листя з легкістю перетворюється на цінне органічне добриво. Тому, якщо ви володієте приватним будинком, то найкращий шлях боротьби з залишками рослинності – їх прикопування або компостування. Листя та всі трав'яні відходи – це продукт, який може перегнивати, добре розкладається в землі і є чудовим добривом для грядок.
Інспекція проводить рейди по Смілі з метою виявлення осіб, що порушують законодавство у сфері благоустрою, випалюють суху рослинність, розпалюють багаття, порушуючи ще й правила протипожежної безпеки.
При виявленні на території міста випадків спалювання залишків сухої рослинності, сміття просимо телефонувати до Інспекції: 2-08-43, - інформують на офіційному сайті Смілянської міської ради.

.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.