Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Міська влада планує віддавати в оренду та продавати комунальне майно

 

На двох крайніх бюджетних депутатських комісіях в основному обговорювали питання передачі в оренду комунального майна. Депутати аналізували ефективність використання об'єктів комунальної власності. Заступник начальника управління - начальник відділу комунального майна управління економічного розвитку Лариса Матвєєнко ознайомила пристуніх з розмірами щомісячної орендної плати по кожному об'єкту, які знаходяться на балансі закладів охорони здоров'я, освіти, культури. Міський голова Сергій Ананко сказав, що необхідно організувати здорову конкуренцію при здачі приміщень в оренду, що дасть можливість усім бажаючим взяти участь в оренді приміщень.
Члени комісії розглянули перелік об'єктів, які пропонується здати в оренду у 2021 році.
Секретар міської ради Юрій Студанс звернув увагу на те, що не можна віддавати в оренду приміщення об’єктів охорони здоров’я на 20 років або на дуже довгий термін. Потрібно так розпорядитись майном, щоб воно себе окупало та ще й заробляло для міського бюджету.
При розгляді питання про оренду приміщень закладів освіти, Лариса Матвєєнко зазначила, що при здачі в оренду плата розрахована була ще по старій методиці, яка буде діяти до закінчення терміну дії договору та на даний час не може бути змінена. По закладам освіти управління освіти, молоді та спорту запропонувало нові приміщення для здачі в оренду: харчоблоки ДНЗ №№ 1,17, 24,27, недіючі теплиці закладів загальної середньої освіти №№ 11, 12, приміщення колишньої школи № 16, по ДЮСШ "Олімп" - приміщення по провулку Павлова. На засіданні присутні також озвучили питання подальшої долі недобудовано басейну школи № 7.
При розгляді об'єктів культури були напрацьовані пропозиції щодо можливого продажу БК СЕМЗ при оформленні земельної ділянки. Як зазначила начальник віділу культури Ірина Бобошко, даний об'єкт у реєстрі Міністерства культури на даний час не зазначений як заклад культури, але в той же час є пам'яткою архітектури. На сьогодні найбільшим орендарем БК СЕМЗ є ТОВ "СмілаЕнергопромтранс" - 1824 кв. м. під офіс. Було дано доручення відділу культури щодо підготовки листа до Міністерства культури з проханням виключити з переліку Будинку культури у мікрорайоні Загребля з метою вичення питання можливості його подальшого продажу. На 2021 рік відділ культури пропонує здати в оренду приміщення площею 31 кв. м. клубу Мала Яблунівка (раніше було зайнято під відділення пошти) та декілька приміщень міського Будинку культури - 42 кв.м. підвального приміщення та 154 кв.м. балетної зали (почасово на два дні), - повідомляють на сайті міської ради.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Громади району попрощалися з Героями, які загинули на війні з окупантами

19 березня 2024, 09:33

2024 03 18 GromadiНаш район провів останнім шляхом Героїв-земляків, які загинули за незалежність рідної землі на війні з російськими окупантами.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.