Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Результати мітингу смілянських підприємців – чи будуть працювати магазини у Смілі?

 

 

Через те, що з цього понеділка Сміла зайшла у «червону зону» за темпами поширення зараження на ковід-19, постраждав бізнес багатьох підприємців нашого міста. За умовами карантину торгувати продуктовими товарами можна, а от робота непродовольчих магазинів, діяльність підприємців, які надають різні побутові послуги, робота салонів краси, закладів громадського харчування – заборонена. Через цю заборону частина магазинів Сміли зачинена, люди втрачають заробіток, багато підприємців на грані банкрутства.
Та ще й місто не доотримає податки. За словами міського голови, із-за пандемії у бюджет вже не надійшло більше 7 мільйонів гривень. Тож підприємці, навчені безробіттям і зупинкою в роботі, яка була під час весняної пандемії, вирішили не мовчати, а відстоювати свої права. Вони два дні поспіль виходили на мітинг, зверталися до місцевої влади по допомогу. Але, не отримавши дієвої підтримки, підприємці почали скаржитись до обласної влади та у Київ.
- На жаль, у Смілі немає керманича, який би відстоював інтереси малого і середнього бізнесу, а також інтереси населення міста. Тому ми, підприємці, змушені самі боротись за свої права. Але ми хочемо законним шляхом добитися справедливості. Я, як член спілки підприємців міста, ініціювала підписання звернення до голови Черкаської обласної комісії з ТЕБ та НС і до голови ОДА про пом’якшення умов роботи для підприємців під час карантину у «червоній зоні», - розповідає підприємець Тетяна Івченко для сайту Сміла.ua. – Ми хочемо отримати дозвіл працювати навіть із суворим дотриманням правил карантину. До того ж за останні дні статистика захворювання на ковід у нашому місті зменшується. Люди поступово одужують. Тож якщо працюватимуть непродовольчі магазини і салони, якщо до нас в магазин за весь день зайде кілька покупців з дотриманням маскового режиму – нічого поганого в цьому немає.

Підприємці міста вдячні Тетяні Івченко за те, що вона активно відстоює інтереси малого і середнього бізнесу. Вона як свідома громадянка добре знає всі закони, механізм роботи влади та шляхи досягнення реалізації своїх прав. Вона вдало оперує фактами, розповідає підприємцям те, що вони повинні знати, доносить необхідну інформацію.
- Смілянські підприємці повезли та зареєстрували в Облдержадміністрації звернення, щоб на завтрашній обласній селекторній нараді з ТЕБ та НС розглянули питання про послаблення умов карантину для Сміли та дозволу здійснювати підприємницьку діяльність, - розповідає голова ГО "Колегія підприємців" Олександр Ніколаєв для сайту Сміла.ua. - Питання про роботу підприємців у Смілі розглянуть на виконкомі. Адже від цього рішення залежить як робота самих підприємців, їх найманих офіційно оформлених працівників, так і сплата податків до бюджету.
Представники ВО «ЧЕРКАЩАНИ» також повністю підтримують вимоги смілянських підприємців, тому що серед «ЧЕРКАЩАН» теж багато представників бізнесу. Тож члени Всеукраїнського Об’єднання допомагають підприємцям, разом з ними беруть участь у мітингах, у зустрічах і переговорах із владою.
- В інших містах України, та навіть у Черкасах, міські голови заступаються за підприємців. Шукають шляхи, щоб бізнес працював навіть під час карантину. А наш міський голова, як завжди, самоусунувся. Сказав, що відстоюватиме, щоб у місті ходив громадський транспорт. І все. А проблемами підприємців ніхто не переймається. Наші проблеми - це наші власні проблеми. Так не повинно бути! Нас обурює ця несправедливість, що під час пандемії нас закривають, а такі великі маркети, як «Епіцентр», спокійно працюють. Виявляється, що карантин – не для всіх однаковий. Це не чесно! Нам теж треба годувати свої родини і платити своїм робітникам зарплату. Тож ми будемо продовжувати відстоювати наші інтереси, - говорить приватний підприємець Андрій.

scroll back to top

Коментарі  

Женя
0 #1 Женя 21.10.2020, 19:19
Люди Хватит идти на по пятну у этих клоунов что во власти.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.