Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Із 109 міст України вандали руйнували патріотичні пам’ятки тільки у Смілі і у Миронівці

Нещодавно ми писали про те, що волонтери до Дня Незалежності охайно прибрали Меморіальний парк у центрі міста, де знаходяться пам’ятні знаки воїнам Афганістану, прикордонникам, воїнам-інтернаціоналістам, капличка. Молодь встановила там дві лавки, висадили кущі самшиту, біля кожного дерева алеї «Мамина весна» повісили прапори України.
Але після святкування Дня Незалежності одну лавку зламали, прапорці покрали, самшит і деякі дерева викопали…
Словом, сміляни знову відзначились!

 

2020 08 26 lavka


Організаторам цього заходу і засновникам алеї «Мамина весна» дуже боляче, що вандали знову поглумились над їхньою роботою. Таке трапляється не вперше, тому що сад «Мамина весна» довелося кілька разів пересаджувати, бо злодії постійно крали і нищили молоді деревця.
Ініціатор створення алеї «Мамина весна» голова ГО «Культурно-спортивне об’єднання інвалідів м.Житомир»Олександр Іськов розповідає, що пам’ятні знаки і алеї на честь Матерів загиблих воїнів України вже встановлено у 109 містах нашої держави. Завжди люди з радістю зустрічають цю ідею і шанобливо ставляться до патріотичних заходів. Лише у Смілі та у місті Миронівка Київської області їм зустрічались вандали, які піднімали руку на святе – на патріотичну символіку і пам’ятники полеглим співвітчизникам. Сміла і Миронівка – це два міста, у яких постійно щось крадуть, ламають, сюди доводиться повертатись і переробляти все знову.
Ну скільки це буде продовжуватись? Кому це заважають патріотичні заходи? Чому у нас повсюди таке безкультур’я???
Але ініціатори «Маминої весни» не втрачають силу духу. Олександр Іськов розповів, що саме у Смілі відкривається і буде діяти штаб Всеукраїнської громадської організації «Мамина весна». Своїми заходами і щоденною роботою громадські активісти будуть виховувати смілян, поширювати дух українства. Вони встановили новий флагшток і найближчим часом збираються підняти над нашим містом ще один новий 4-метровий Державний прапор.
Потім хочуть відмити пам’ятник Тарасу Шевченку, що стоїть на залізничному вокзалі, названому на честь Великого Кобзаря. Активісти хочуть навести там порядок, висадити самшит, покласти свіжі квіти, бо вони були шоковані занедбаним виглядом пам’ятника… Також планується провести ще багато цікавих заходів.

Нагадаємо, ми вже кілька разів писали про патріотичну організацію «Мамина весна». Це брендова назва фестивалю і цілого ряду благодійних мистецько-соціальних заходів, спрямованих на підтримку та вшанування матерів і вдів, чиї сини й чоловіки загинули у лавах Небесної Сотні, в АТО, в Афганістані. Ціль цієї організації - виховання шанобливого ставлення до Захисників Вітчизни і їхніх матерів, дружин, родин.

scroll back to top

Коментарі  

Олександр К.
+2 #1 Олександр К. 27.08.2020, 16:11
Звичайно, вандалізм це дуже погано. Це людська дурість, а може й психічне відхилення.
Але на фото показана зламана лавочка. І там явно не схоже на вандалізм. Просто для лавочки були взяті занадто тонкі рейки, та ще й з сучками. Навіть на фото добре видно характер злому. Надіюсь, що хоч не покалічилася людина, яка мала необережність сісти на цю лавочку.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.