Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Шполі голова РДА Наталя Коваль на камеру записала, як вона шматує районну газету

У місті Шпола голова тамтешньої районної державної адміністрації Наталя Коваль демонстративно розірвала місцеву газету «Шполянські вісті» з критичними матеріалами про свою роботу та жбурнула її в корзину для сміття зі словами: «Бруду місце – в смітнику». Бо була незадоволена критикою.
«Відповідний запис керівниця району опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці, називаючи газетні публікації «замовною писаниною» та «брехливою, низькопробною жовтою пресою», – зазначає голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

 

 


І уточнює, в редакції районної газети кажуть, що у такий спосіб чиновниця невдало влаштувала «екзекуцію» над критичними до неї «Шполянськими вістями».
«У Національній спілці журналістів України вважають такі дії голови РДА обурливими, які свідчать про неприйнятно низький рівень політичної культури особи, яка представляє у районі Президента та Уряд», – наголошує пан Томіленко.
За його словами, Анатолій Вікторук, головний редактор газети «Шполянські вісті», традиційної районки, яка виходить з друку вже 90 років, пов’язує емоційний пост керівниці району із критикою дій влади щодо ремонту доріг. Зокрема, у пошматованому примірнику в статті «Фермери дороги ремонтують, а голова райдержадміністрації з повноваженнями ніяк не розбереться» газета вказує, що у сусідньому районі дороги ремонтуються зусиллями місцевих фермерів, а у Шполянському «вибоїни треба обминати впоперек дороги».

 

2020 08 18 gazeta


«Перша і остання наша зустріч відбулася після призначення Наталії Коваль головою райдержадміністрації, - говорить у коментарі НСЖУ Анатолій Вікторук. – Вона сказала, що не хоче, щоб у газеті були критичні матеріали. Але я сказав, що діяльність влади ми висвітлюємо нейтрально, а як будемо аналізувати, то може бути і критика. Після цього ми не зустрічалися більше».
Також головний редактор районки, яка три роки тому роздержавилася і є приватним медіа-бізнесом, розповів голові Національної спілки журналістів, що працює в газеті багато років, але вперше стикається із такими емоційними образами першої особи району.
«Це раніше я хвилювався через гнів керівників району. За всю історію мого редакторства з дванадцяти керівників району восьмеро хотіли мене вигнати з роботи. А зараз ми у колективі просто сміємося з цього відео про «жовту пресу», - каже Анатолій Вікторук.
Між тим у Національній спілці журналістів України закликають посадовців до адекватної реакції на критичні виступи в пресі та засуджують поведінку голови райдержадміністрації, яка шматує газету, а не звітує про свою роботу.
«Журналісти і ЗМІ мають знаходитись у опозиції до влади, адже цього вимагають громадяни – суспільного контролю над чиновниками, - говорить голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Посадовець повинен звітувати про свою роботу, а не цькувати «поганих» журналістів. Вважаєш, що матеріал необ’єктивний, то аргументуй, а не влаштовуй «зачистку» від журналістської критики».
Водночас у найбільшій журналістській організації України вказують на небезпеку проявів демонстративного цькування та зневажання журналістів чиновниками будь-якого рівня та звертаються до Уряду із закликом дати належну оцінку діям голови РДА, яка представляє виконавчу владу в Шполянському районі Черкащини.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Опалювальний період у Смілі завершується

29 березня 2024, 11:30

2024 03 29 sezonНа черговому засіданні виконавчого комітету вони прийняли рішення про офіційне завершення опалювального періоду 2023-2024 років 31 березня.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.