Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Активісти продовжують боротися за збереження Смілянського району

2020 07 10 rayon

 

Смілянський активіст Максим Сорочан повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук про те, що патріоти продовжують боротьбу за збереження Смілянського району: спільно з Анатолієм Терещенком та Володимиром Латенком вони написали звернення до членів Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради, який є профільним при розгляді проєкта нового поділу областей на райони, з пропозицією зберегти Смілянський район та внести у проєкт постанови ВРУ «Про утворення та ліквідацію районів» варіянт поділу Черкаської области на 5 районів.

Така позиція цілком обґрунтована, зважаючи на такі підстави:

- історичні - у кінці XVIII століття Сміла була центром окремого Смілянського повіту Київської губернії;

- інституційно-кадрові - наразі місто має необхідну існтитуційну й кадрову спроможність функціонувати в якости райцентру;

- забезпеченість прав громадян - райради, ймовірно, володітимуть рядом повноважень у сферах соціального захисту населення, охорони здоров’я, окремих питань у сфері землеустрою, містобудування та архітектури на районному рівні, а також окремих питань сфер освіти, культури, молодіжної політики, фізичної культури і спорту;

- доступність - у разі незбереження Смілянського району за межею зони доступности проєктованого Черкаського мегарайону (з чисельністю в понад пів мільйона) опиниться 110,5 тис осіб;

- зазіхання на право громадян на місцеве самоврядування - у разі незбереження Смілянського району, орган місцевого самоврядування (районна рада) критично віддаляється від жителів Сміли, нинішніх Смілянського, Шполянського, Городищенського, Кам'янського районів.

«Ми не зверталися до фракції "Слуги народу", ми не зверталися за роз'ясненнями, адже в багатьох аспектах проблеми, як показує досвід комунікації, ми розібралися краще за деяких членів Комітету,

ми висловили чіткі і обґрунтовані позиції народним депутатам - членам Комітету, які безпосередньо розглядають проєкти нових районів - зберегти Смілянський район. Замість відповіді по-суті - переадресація на міністерство.

Боротьба за збереження Смілянського району триває! Ще є змога підписати звернення до голови Черкаської ОДА, хто цього не зробив, за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9BMduqARqjR2eixVEOnbmc4BtLdPPomAvYA-isdYZTImUHg/viewform», - нагадує Максим Сорочан.

scroll back to top

Коментарі  

Олександр К.
+1 #4 Олександр К. 14.07.2020, 06:37
Цитую Іван:
Чує моє серце, що наша влада зробить чергову дурню, не зберігши Смілянський район, адже це транспортний центр не тільки області, а й України.

Цитую Іван:
Чує моє серце, що наша влада зробить чергову дурню, не зберігши Смілянський район, адже це транспортний центр не тільки області, а й України.


А хіба транспортний центр від цього кудись дінеться? Тим більше, що фактично станція ім. Т. Шевченка вже давно не в підпорядкуванні Смілянської влади.
Цитата
Сократ
-2 #3 Сократ 13.07.2020, 09:17
Ну, так воно і буде, як було раніше Смілянський повіт тільки тепер вже буде повіт не Київської, а Черкаської гебернії.... А ви запитайте в жителів Городища, Камянки чи Шполи, а ви б хотіли бути повітом Сміли чи Черкас? Чи може давайте створемо автономну незалежну Смілянську губернію? Хто за?
Цитата
Михайло
+3 #2 Михайло 12.07.2020, 22:12
Цитую Іван:
Чує моє серце, що наша влада зробить чергову дурню, не зберігши Смілянський район, адже це транспортний центр не тільки області, а й України.

Транспортний центр... Ржу не можу! Центр постійних проблем та мутних схем. А головне, що районна рада, райдержадміністрація тай міськвиконком спокійні в цьому питанні. А активісти схвильовані, почему то...
Цитата
Іван
-3 #1 Іван 12.07.2020, 09:43
Чує моє серце, що наша влада зробить чергову дурню, не зберігши Смілянський район, адже це транспортний центр не тільки області, а й України.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.