Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Сміляни цьогоріч зможуть придбати вже освячені паски

2020 04 16 pasha

 

Враховуючи карантинні вимоги, більшість громадян цього року не зможуть освятити свої великодні кошики безпосередньо в церкві.
Пекарні Сміли та Смілянщини не залишилися осторонь цієї проблеми. Для того, щоб люди мали на своєму столі саме освячену паску, вони попередньо домовились про співпрацю із отцями і освячують запашні прямо на виробництві.
Власниця смілянської пекарні ПП «Гончаренко» пані Наталія говорить, що для реалізації цієї ідеї попередньо домовилася із отцем Олексієм, котрий править у Храмі преподобного Амфілохія Почаївського, що знаходиться на території місцевої психіатричної лікарні. Додає, що звернулися саме до цього священнослужителя, бо мали про нього силу-силенну позитивних відгуків вірян.
«Магазини, в які ми возимо хліб, надсилають нам замовлення, відповідно до яких ми і працюємо. А так більше ніде не продаємо. Хоча, коли до нас на пекарню люди приходять, ми маємо право продавати їх і на місці, адже є касовий апарат і все інше торгове забезпечення» – повідомляє для Сміла.ua пані Наталія.
Що стосується пекарень району – вони теж долучаються до ініціативи. Зокрема, пекарня, що в селі Будки, активно співпрацює в цьому напрямку із смілянською Спасо-Преображенською церквою УГКЦ , настоятелем якої є отець Андрій Чик.
«Умова нашої церкви така: ми освячуємо, але націнки на цьому підприємці робити не мають. Вони погодились» – говорить отець Андрій.
Пекарня ТОВ «Агро-Рось», що знаходиться в Ташлику вже співпрацює із отцем Тарасієм, настоятелем Ташлицького храму Воздвиження Хреста Господнього. Так само, як і вище зазначені, він освятить пасхальний хліб ще на виробництві. А вже опісля паски будуть доставлені у магазини «Агро-Рось». Крім того, дану продукцію також можна буде придбати за попередніми замовленнями, які приймаються ще до 13 години 17 квітня. Для цього бажаючим треба звернутися безпосередньо до продавця магазину.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.