Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Смілянські депутати знову шукали, на кому можна зекономити

2020 04 15 komosia

 

У зв’язку з важкою економічною ситуацією в країні, незрозумілим терміном карантину і непрогнозованою пандемією коронавірусу, депутати міської ради Сміли вирішили наповниити резервний фонд міського бюджету і передбачити якусь суму грошей про всяк випадок.
Начальник фінуправління сказала, що резервний фонд може складати одну десяту від суми бюджету – тобто це 3 мільйони гривень для нашого смілянського бюджету.
Але тільки на потреби медицини потрібно додатково віднайти ще 6 млн грн. От депутати і міркували, де взяти ці гроші та на кому можна зекономити.
Тож 14 квітня у малому залі Будинку рад відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань місцевого бюджету, фінансів, податкової політики.
Депутати знову заслуховували головних розпорядників коштів – начальників управлінь освіти; житлово-комунального господарства; праці та соціального захисту населення, економічного розвитку; архітектури та ін… І ставили єдине основне питання – як і скільки ці службовці зможуть зекономити грошей під час карантину для збільшення міського резервного фонду та спрямування коштів на утримання закладів охорони здоров’я.
Для більшості наших службовців це було незрозуміле питання. Економити особливо вже немає на чому, і так майже всі видатки урізані…
Про те, щоб залишитись без премій (як пропонував депутат Антон Кривко) – і мови не було. Свої премії начальники служб завзято відстоювали, доводили, що премії – це зарплатний фонд, значить, недоторкана графа кошторису.
Тож економити, як зазвичай, будуть на простих службовцях, на освіті й на культурі…
У підсумку присутнім надано доручення проаналізувати статті видатків та надати пропозиції щодо зменшення їх за рахунок економії на оплаті за харчування, капітальних видатках, оплаті послуг з теплопостачання, освітлення та ін. Потім бюджетна комісія знову збереться і вислухає пропозиції щодо економії коштів.

scroll back to top

Коментарі  

Саня
+9 #1 Саня 15.04.2020, 13:00
где деньги взять!? та в зеркало посмотрите, может прийдет умная мысль. По моему, если уволить половину наших (Смелянських) депутатов, и снять премии с существующих, то никаких проблем с финансами у нас не будет, и расплатимся с долгами за газ. Какой смысл в етих депутатах? что они делают? если они даже на собрания не могут прийти, сколько раз из-за низкой явки, срывались/переносились собрания?
1раз опоздал - предупреждение, 2-й раз - штраф, тысяч 50, 3-й раз - увольнение.
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.