Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У нашій області батькам до вподоби "казкові" імена –Золушка, Теона, Нелей

2020 01 20 imena

 

Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстицій України підготувало статистику про найпопулярніші імена, якими українці називають своїх дітей, серед яких Соломія, Іван, Марк, Катерина, Богдан, Марія, але також відзначається тренд і на рідкісні імена.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
"Відтак, у 2019 році в Києві 32 634 малюки отримали свої перші документи - свідоцтва про народження, у Київській області видали 14 361 документ, а у Черкаській – 7672", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що у столиці найчастіше для своїх новонароджених донечок батьки давали імена – Соломія, Марія, Варвара, Мілана, Аріна; для хлопчиків - Олександр, Дмитро, Матвій, Марк.
Водночас у Черкаській області серед імен для новонароджених малюків лідирують - Вероніка, Єва, Вікторія, Анна та Діана; для хлопчиків - Богдан, Максим, Тимофій, Назар та Іван.
Що стосується Київської області, то у лідери вибились імена: Ангеліна, Аліса, Валерія, Катерина, Мирослава, Соломія та Софія; Денис, Єгор, Захар, Макар, Назар, Олег та Роман.
Також існує тренд на рідкісні імена для дітей. Зокрема, у Києві батьки обирали для своїх малюків імена – Ореста, Фрота, Аннаель, Влана, Агата, Глафіра, Гєрда, Фіона, Фея; для хлопчиків – Фелікс, Савватій, Ангел, Дімітр, Ілай, Спартак.
У той час як у Київській області серед незвичайних імен були Агунік, Хауля, Дьйомерсі, Лаян, Оріяна; для хлопчиків - Азарій, Алімпій, Аліхан, Вільдан, Довуд, Стратон, Робін, Умут.
У Черкаській області батькам до вподоби дещо "казкові" імена, а саме Золушка, Ія, Лада, Марселіна, Севіль, Теона; чоловічі – Брайан, Граф, Ісай, Нелей.
У Центральному управлінні Мін’юсту нагадали, що у минулому році просто у пологових будинках у трьох регіонах (Київ, Київська та Черкаська області) 54 667 дітей отримали свідоцтва про народження, а також рекомендували батькам відповідально підходити до вибору імені, адже від нього неабияк залежить доля дитини.
Додамо, що у перший день 2020 року в світі народилось майже 400 тис. дітей. 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.