Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Облрада звернеться до керівництва держави через випадок рейдерства у Смілі

2019 12 21 zvernena1111

 

Депутати обласної ради звернуться до Міністерства юстиції, Генерального прокурора України, Міністерства внутрішніх справ та Національного антикорупційного бюро України про вжиття заходів у справі щодо випадку рейдерства у Смілі.
Про це інформує видання «Про все».
Як повідомив у своєму виступі депутат від ВО "ЧЕРКАЩАНИ" Олександр Лупашко, до нього звернулася мешканка Сміли Тетяна Гунченко з проханням захистити її права як законного власника нерухомого майна. Вона намагається через суд витребувати нерухомість, придбану на відкритих торгах з реалізації майна підприємства-банкрута ДП «Машинобудівний завод «Оризон».
Тетяна Гунченко каже, що це не що інше як рейдерське захоплення її майна. Ліквідатор Наталія Носань, як вважає смілянка, діє разом з суддею Господарського суду області Юрієм Хабазнею, який і веде справу.
Як відомо, рейдерство в Україні - це вилучення майна на нібито законних підставах, в основі виникнення яких лежать прогалини в законі або системні недоліки функціонування судової та правоохоронної систем, системи реєстрації юридичних осіб тощо.Саме так виглядають спроби Носань, - вважають автори звернення.
Майно підприємства продавалося з метою погашення заборгованості із заробітної плати 9 років тому. На момент реалізації майна результати торгів зі сторони розпорядників державних підприємств не оскаржувалися. Порушень інтересів держави в частині вибуття майна з державної власності не було. Загальний строк давності, встановлений цивільним законодавством, становить три роки.
Незважаючи на це, суд приймає до розгляду позовну заяву ліквідатора про витребування із володіння власника вищезгаданого майна. Варто додати, що ця нерухомість була в напівзруйнованому, не придатному для використання стані. На її відновлення та модернізацію власниця витратила значну суму. Наразі там розміщені сучасні складські приміщення, які використовує у своїй діяльності найбільший платник податків Сміли підприємець Віталій Лисенко. Крім того, на складах працевлаштовано більше, 50 найманих осіб.
Такі випадки не поодинокі. За такою ж схемою ліквідатор намагається відібрати у громадянина Попова Олексія Олександровича належне йому на законних підставах майно. З відповідною заявою Попов звернувся до керівництва області. Інші підприємці та підприємства, які придбали на відкритих торгах майно ДП «Машинобудівний завод «Оризон», зі свого «гіркого» досвіду повідомляють, що така “схема” діє уже багато років. Тому звернулися до депутатів, аби припинити це. Ті, в свою чергу, підтримали звернення, ініційоване "ЧЕРКАЩАНами", до вищих органів влади.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі переведіть годинник

28 березня 2024, 14:29

Україна цьогоріч перейде на літній час у ніч з 30-го на 31 березня о третій годині ночі за київським часом.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.