Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Рятувальники вийшли на берег Тясмину

2019 12 04 lid

 

«З середини листопада на водоймах почав встановлюватися льодовий покрив, який ще не достатньо міцний. Однак це не зупиняє дітей та рибалок. Їх як магнітом тягне на перший лід», – говорить Ірина Лисенко, провідний інспектор районного відділу ДСНС.
Тож, наголошує вона, з метою недопущення нещасних випадків на льоду рятувальники провели профілактичні рейди в місті Сміла на березі річки Тясмин. Вони розповіли громадянам та дітям, що безпечним вважається лід товщиною не менше 7 сантиметрів, а для обладнання ковзанки потрібно не менше 10-12 сантиметрів (масове катання - 25 сантиметрів), водночас масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 сантиметрів.

 

2019 12 04 lid1


Також, говорить пані Ірина, під час рейду рятувальники розповіли дорослим та дітям про небезпеку виходу на тонку кригу, про заходи безпеки на льоду, про порядок дій на випадок, якщо людина провалилася під лід та нагадали номер, за яким треба телефонувати у разі виникнення надзвичайної ситуації. Кожному співрозмовнику надзвичайники вручили інформаційні пам'ятки з правилами поведінки на льоду.
«Ми закликаємо смілян і жителів району бути вкрай обережними та не виходити на тонку кригу. Перший лід може бути не достатньо міцним. Особливу увагу дорослих та батьків необхідно звернути на дітей. Перш ніж відпустити дитину на вулицю або відправити до школи нагадайте своїй дитині про небезпеку, яка підстерігає на льоду», – зазначає Ірина Лисенко.

 

2019 12 04 lid2


І додає, якщо ви провалилися на льоду водойми, широко розкиньте руки по крайках льодового пролому та утримуйтеся від занурення з головою, Дійте рішуче і не лякайтеся. Намагайтеся не обламувати крайку льоду, вибирайтеся на лід без різких рухів, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Головне – пристосувати своє тіло для того, щоб воно мало найбільшу площу опори.
«Бережіть своє життя та не наражайте на небезпеку, а в екстреній ситуації телефонуйте до Служби порятунку за номером 101», – підсумовує провідний інспектор районного відділу ДСНС.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
У нашому районі рятувальники ліквідували 2 пожежі житлових будинків

28 березня 2024, 16:27

2024 03 28 pogegЗа минулу добу, 26 березня, на території нашого району рятувальники ліквідували дві пожежі у житлових будинках.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.