Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

«Дівчину можна було врятувати, але він запросив 50 000 $ за операцію. Кожного дня вимагав гроші... Їй було 19 років"

2019 10 07 xabar

 

Голосіївський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології Олега Котенка, підозрюваного у хабарництві.
Екс-очільниця Міністрества охорони здоров'я Уляна Супрун виступила категорично проти такого рішення суду.
"Укотре спостерігаємо вибіркове правосуддя та маніпуляцію суспільною думкою. ... Постсовєцька медична еліта нав'язали частині суспільства тезу про те, що подібні злочини є санкціонованими, бо заробітня платня у лікарів низька і вони рятують життя. Тому займатися вимаганнями і шантажем людей у відчаї - це нормально", - написала Уляна Супрун у Фейсбуку.
За її словами, зміни, започаткувані нею, "спрямовані зокрема й на те, щоб лікарі на всіх рівнях почали отримувати гідну оплату праці - прозоро та чесно".
"Але монополісти, такі як Олег Котенко, чинять опір змінам у закладах охорони здоров'я. ...Нашу дівчинку можна було врятувати, але він запросив 50 000 $ за операцію. Кожного дня вимагав гроші... Їй було 19 років. 19!!!", - це розповідь лише про одну з пацієнток Котенка. Коли йдеться про такі злочини, не може бути місця для подвійних стандартів. Про скількох пацієнтів, які не змогли зібрати необхідну суму, ми ніколи не дізнаємось? Скільки життів втрачено, бо подібні лікарі не захотіли оперувати без готівки?", - обурилася Уляна Супрун.
"Зараз вони мають можливість проводити складні операції та брати за це величезні суми готівкою. Беруть вони ці гроші не тому, що ця операція дійсно стільки коштує, а тому що просто хочуть та можуть. Паралельно із цим - вони блокують розвиток молодих фахівців, бо їхня мотивація - не розвиток сфери, а власна монополія. Щоб коли їх нарешті затримають на гарячому - у них була можливість використати пацієнтів як заручників.
Такі лікарі, за словами Уляни Супрун, значно більш зацікавлені проводити декілька "коштовних" операцій на рік, аніж протягом усього року надавати медичні послуги всім пацієнтам без винятку і отримувати за це кошти за тарифом від Національної служби здоров'я України.
"Ця історія - дає дуже чітке розуміння, чому заклади академії меднаук та Феофанія з усіх сил намагаються обійти трансформацію системи охорони здоров’я та уникнути укладання договорів з НСЗУ. Є дуже впливовий прошарок медиків, які публічно постійно бідкаються про бідність лікарів, а потім сідають у дорогі іномарки та їдуть у свої заміські вілли", - пише вона.
"Такі люди, як Котенко, не дають розвиватися цілим галузям в Україні. Вони також є в судовій системі, у правоохоронній, у фінансах та політиці. Найбільше вони бояться змін, які створюють рівні правила для всіх, адже тоді їхній статус не гарантуватиме їм можливості для незаконного збагачення. Вони бояться реальної конкуренції і майбутнього, яке невідворотнє. Чим швидше ми перестанемо сперечатись про очевидних злочинців - тим швидше збудуємо здоровішу Україну", - заявила екс-очільниця МОЗу.
Нагадаємо, 3 жовтня стало відомо, що прокуратура спільно з СБУ і поліцією затримали у Києві на хабарі у 20 тисяч доларів завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту Трансплантології НАМНУ.
У затриманого лікаря-трансплантолога вилучили майже 1 мільйон доларів.

scroll back to top

Коментарі  

Юний
-1 #10 Юний 11.10.2019, 19:39
Сократ красавчик. Ми всі в г...., а ти в шоколаді. Щось я ніде не бачив Сократа на барикадах. Сократ так звик їсти свій шоколад і не помічає, що то вже давно г.... Сократ неперевершений диванний герой, "вождь и учитель наш"
Цитата
Сократ
-1 #9 Сократ 11.10.2019, 12:01
Цитую Юний:
Сократу - шановний, у тебе завжди є вихід - самолікування та знахарі.
А на рахунок протестів, да - вони не влаштовують "майданів", а звільняються, міняють професію, виїждають за кордон і т.д.
У вас завжди є вибір, читай спочатку...

То я ж сказав, наші люди замість того, щоб боротися та гуртуватися обирають завжди "легший" шлях та насправді він стає вічною гиблою проблемою, йдучи по якому ми втрачаємо честь, совість, відчуття вланої гідності. Та про що це я? Ви вже се це втратили у вас інші цінності.
Цитата
Юний
0 #8 Юний 10.10.2019, 19:01
Сократу - шановний, у тебе завжди є вихід - самолікування та знахарі.
А на рахунок протестів, да - вони не влаштовують "майданів", а звільняються, міняють професію, виїждають за кордон і т.д.
У вас завжди є вибір, читай спочатку...
Цитата
Сократ
-1 #7 Сократ 10.10.2019, 12:41
Цитую Юний:
А може це держава винувата? Яка вимушує лікарів продавати напряму свої знання та вміння хворим. Поцікавтесь вакансіями лікарів у Смілі. З таким відношенням держави, яка формує атмосферу відношення до лікарів, їм не дуже потрібні і ваші гроші. Я, звичайно, не відкидаю зловживання деяких "єскулапів" в такому становищі. Але узагальнювати не треба.

щось я не бачу протестів "знедолених"! а чому7А тому, що вони обирають легший шлях - живи за рахунок слабшого... Закон джунглів. Де протести вчителів, лікарів і інших, де галузеві профспілки? А не має! А чому? а тому, що коли твоя морда вже не в пушку, а густо заросла мохом, то вимагати ти вже нічого не можеш. "Совість" не дозволяє..... про що я? Страх і кругова порука!
Цитата
Зе
0 #6 Зе 10.10.2019, 10:35
Це все наслідки "безкоштовноі медицини".
Суспільству пора звикать, що за все потрібно платити, він знає собі ціну, держава не цінить його як спеціаліста, крайнім опиняється пацієнт. До речі поцікавтесь як живуть і скільки отримують трансплантологи такого рівня за кордоном.
Звісно він порушив закон, повинен відповісти.
Але держава повинна повернутись обличчям до медицини і треба чесно признатись, що медичне обслуговування не може бути безкоштовним!
Потрібні чіткі правила гри, якусь частину компенсувати з бюджету, чітка такса і т.д.
А так і далі будемо хто скільки захоче стільки і здере а не устраює, допобачення.
Цитата
Олександр К.
-1 #5 Олександр К. 10.10.2019, 08:16
Цитую Юний:
А може це держава винувата?


Держава винувата хіба в тому, що не бере таких за призначене для цього місце. І допускає таке. *****, про якого йдеться в статті навчився робити операці не за власні кошти. І обладнання використовував не своє власне. Прикиньте, скількох людей він пограбував, приставивши скальпель до горла. Те, що у нього знайшли - навряд чи все. Частину, мабуть, віддавав колегам і керівництву.
Цитата
Юний
+1 #4 Юний 09.10.2019, 21:25
А може це держава винувата? Яка вимушує лікарів продавати напряму свої знання та вміння хворим. Поцікавтесь вакансіями лікарів у Смілі. З таким відношенням держави, яка формує атмосферу відношення до лікарів, їм не дуже потрібні і ваші гроші. Я, звичайно, не відкидаю зловживання деяких "єскулапів" в такому становищі. Але узагальнювати не треба.
Цитата
Олександр К.
0 #3 Олександр К. 09.10.2019, 17:47
Цитую ХХ:
І ніяких віче, всих все задовільняє. А так скрізь.

А навіщо тут віче? Його повинні судити і покарати, згідно закону.
Цитата
ХХ
+1 #2 ХХ 08.10.2019, 20:35
І ніяких віче, всих все задовільняє. А так скрізь.
Цитата
Олександр К.
+1 #1 Олександр К. 08.10.2019, 18:52
Не хочеться робити узагальнення, але, мабуть, це відноситься до багатьох лікарів. Особливо хірургів. Хочеш жити - плати. У інших може суми поменші. Але чим це по суті відрізняється від банального грабіжника?
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.