Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

ГО «Світанкова зоря» відзначає 20-річччя своєї діяльності виставкою картин Реріха

2019 10 07 vustavka

 

До 20 жовтня у фойє МБК діятиме виставка картин М.Реріха. Цією творчою подією громадська організація «Культурно-просвітницький центр «Світанкова зоря» відзначає 20-річчя свого створення і діяльності та 145-річчя від дня народження Миколи Реріха.

 

2019 10 07 vustavka1


Голова ГО «Світанкова зоря» Володимир Пересунько вважає, що культура – головний запобіжник від деградації людей. Другий посил діяльності ГО полягає у тому, що всі культурні люди повинні підтримувати один одного, гуртуватися. Тому всі ці роки організація намагалась об’єднати смілянських митців, презентувати виставки місцевих художників, виставки дитячих робіт, проводити культурні заходи.

 

2019 10 07 vustavka2


- Якби ще й держава та місцеві органи влади розуміли, що розвиток культури треба підтримувати і поширювати, допомагати творчим людям, - говорить Володимир Пересунько. – Я дякую тим людям, які у нашій організації з самого початку. Це, зокрема, Тетяна Арчібас і Сергій Чубатенко – наша опора і активні члени ГО «Світанкова зоря» з перших днів її створення.

 

2019 10 07 vustavka4


- Наша мета – створити у Смілі художній музей. Я багато їздив по Україні, у кожному місті є свій художній музей. Соромно, але у нас його досі немає. Смілянщина багата талантами, у нас є чудові художники, які виставляються у Києві, на різних відомих платформах. А от у Смілі і районі не знають своїх митців, у нас немає навіть такого місця, кімнати, приміщення, де можна було б презентувати різноманітні тематичні виставки. Влада обіцяє нам посприяти вже більше 20 років, проте вирішення цієї проблеми так і не зрушило з місця. Зараз ми готуємо чудову і цікаву виставку картин Тараса Шевченка. Там більше 40 робіт. Хотілося б це показати смілянам, бо то є дуже пізнавально і є на що подивитись, - розповідає голова ГО «Світанкова зоря» Володимир Пересунько. – Основний меседж виставки картин Реріха – показати високе значення культури. Культура – це потреба кожної людини, міста, світу. Микола Реріх – відомий світовий діяч культури. Він створив Лігу Культури – всесвітнє об’єднання на захист культури. На початку Другої світової війни він став ініціатором підписання Пакту Реріха – держави, які його підписали, зобов’язались позначати об’єкти культури і утримувати ці об’єкти від руйнування. Тож нам треба цікавитись і вивчати насліддя Великого Генія Миколи Реріха, адже у Смілі просто необхідно підвищувати рівень культури, щоб наше місто припинило свою деградацію.

 

2019 10 07 vustavka3

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
На Черкащині оголошено про «жовтий» рівень небезпеки через водопілля

19 березня 2024, 15:33

З 18 по 21 на Черкащині оголошено “жовтий” рівень небезпечності через водопілля


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.