Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Питання про створення 5-го Смілянського округу винесено на розгляд обласної сесії

2019 09 27 Oblast 

 

25 вересня заступник голови районної ради Василь Латенко та депутат ради Василь Мельник мали робочу зустріч у Міністерстві розвитку громад і територій України щодо проекту моделювання системи адміністративно-територіального устрою Черкаської області.

Нагадаємо, що за новими планами на Черкащині залишиться всього 4 райони – Уманський, Золотоніський, Черкаський та Звенигородський, а Смілянського не буде. Тож наші депутати активізувались і подали звернення про утворення в межах області п’ятої адміністративно-територіальної одиниці – Смілянського району.
депутати навіть звернулися до Президента України Володимира Зеленського, щоб залишити Смілянський район і приєднати до нього м.Сміла, Городищенський, Кам’янський та Корсунь-Шевченківський з центром у м.Сміла.
У Міністерстві вислухали аргументацію депутатів Смілянської районної ради, знайшовши її слушною та повністю відповідною Методиці утворення нових районів.
Наразі адміністративно-територіальний устрій субрегіонального рівня кінцево не сформований. До затвердження планування територій Кабміном та Парламентом є час і можливості до перегляду проекту запропонованого Офісом реформ «Децентралізація» колишнього Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Процедура подання пропозицій щодо АТУ для врахування Міністерством розвитку громад і територій передбачає схвалення їх обласною радою та подання обласної державної адміністрації. Питання про підтримку звернення депутатів Смілянської районної ради щодо змін до проекту моделювання системи адміністративно-територіального устрою Черкаської області від 28 серпня цього року внесено до порядку денного сесії обласної ради.
Питання про звернення депутатів районної ради щодо п’ятої територіальної одиниці в межах області наразі внесено до порядку денного чергової сесії обласної ради, - повідомляють на офіційному сайті Смілянської районної ради.

scroll back to top

Коментарі  

Олена Миколаївна
+5 #2 Олена Миколаївна 29.09.2019, 22:22
Я думаю Городище, Камянка, та Корсунь на це ніколи не погодяться їх то за, що так карати? Щоб у них був такий срач,як в Смілі. Та ні, тоді вже краще робіть Будянський район із центром в Буді. Це буде набагато краще.
Цитата
Зе
+4 #1 Зе 28.09.2019, 19:40
О, забігали, дармоіди
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.