Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Обласна влада зацікавилась підготовкою Сміли до опалювального сезону

2019 09 26 opalena

 

Три засідання обласного оперативного штабу проводилися по підготовці до зими, два з них в Черкасах, а одне в Умані. Райони ж повинні звітувати в область про виконання заходів щодо підготовки до зими до 10 і 25 числа щомісяця. А вже 1 жовтня всі об'єкти ЖКГ мають бути готові до зими з отриманням актів готовності. Про це на селекторні повідомив заступник директора департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської ОДА Андрій Липкань. Про це інформує "Прочерк"
Станом на 15 вересня середньообласний рівень підготовки комунального господарства становить понад 94%. Так, у Смілі досі не подано звіт до зими, технічна готовність об'єктів теплопостачання там в середньому по місту становить 80%.
За інформацією ПАТ «Черкасигаз», є проблеми з опломбування газових лічильників по підприємству КП «Смілатеплокомуненерго».
– Місцеві підприємства не мають поточної заборгованості перед НАК Нафтогаз. Рахується заборгованість по графіку реструктуризації боргів в сумі 2,5млн грн, яку необхідно до кінця місця перерахувати до НАКу з метою отримання номінацій на новий опалювальний сезон. 3 вересня ріщенням сесії Смілянської міськради комунальному підприємству надано 1мільйон 34 тисячі поворотної фінансової допомоги для перерахунку НАКу по сплаті реструктуризації. На сьогодні готуються документи по перерахунку з місцевого бюджету. У разі непогашення підприємства номінації не отримають. Також на підприємстві не врегульоване питання взаєморозрахунків з ПАТ «Черкасигаз». По розбалансу минулого року там ухвала суду на 34 млн. Тепер загальний борг перед ПАТ «Черкасигаз» в комунального підприємства «Смілатеплокомуненерго» становить 65,5млн грн, – зазначив Андрій Липкань.
Питання опалення в Смілі на контролі уряду, а звітування органів місцевого самоврядування проходить з порушенням. Договір зі Смілою на подачу тепла буде підписано, якщо Сміла закриє борги. Тоді буде номінація.

 

2019 09 26 opalena1


Міський голова Сміли Олексій Цибко повідомив, що в Уряді пообіцяли безповоротну фінансову допомогу для Сміли, щоб місто могло вчасно увійти в опалювальний сезон.

 


За словами Цибка, Сміла заборгувала 60 мільйонів гривень до «Черкасигаз» та 70 мільйонів НАК «Нафтогазу». Він розповів, що лист голови Черкаської ОДА щодо надання 37,5 мільйонів гривень безповоротної допомоги, переданий заступнику міністра Едуарду Кругляку. За словами Цибка, заступник завірив, що кошти будуть надані.
По показникам підготовки котелень гарні показники мають Черкаси, Золотоноша, Корсунь, нижче середньообласний має Драбівський район. По підготовці теплових мереж відставання також має Драбівський район.
Щодо показників підготовки систем централізованого водопостачання і водовідведення то кращі показники в Корсунь-Шевченківський районі і в місті Черкаси. Відставання має місто Золотоноша, чигиринський район і Драбівський. Щодо житлового фонду, то відстає місто Черкаси.
Що стосується об’єктів соціальної сфери: всі 100% загальноосвітніх навчальних закладів, 99% садочків, 94% закладів охорони здоров’я готові до зими.
Запасів вугілля на Черкаській ТЕЦ – 80 тисяч тон, там укладено постійні договори з ДП «Павлоградвугілля». Незадовільні розрахунки на сьогодні за надані послуги по ЖКГ мають Чигиринська, Тальнівська, Шполянська і Жашківська ОТГ.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.