Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Кам’янці митці з усієї країни створюють Сквер Героїв

2019 09 13 kamyanka

 

Днями до Кам’янки з’їхались митці з усієї країни, аби увіковічнити пам’ять героїв, які боролись за нашу незалежність. Кам’янська громада єдина в області подала два проекти на грант від Міністерства культури "Малі міста – великі враження" і успішно виграла його.
Про це сайту vikka.ua розповів очільник освітнього департаменту Черкас, кам’янчанин та один із членів ініціативної групи, яка створювала проекти, Сергій Воронов.

 

2019 09 13 kamyanka1


"Сьогодні відбувається реалізація одного з цих проектів. Він включає у себе симпозіум скульпторів з різних куточків України. Наступним етапом буде пленер художників зі всієї країни, а потім ще й театральні вистави для містян", – каже Воронов.
Проект втілює Кам’янський державний історико-культурний заповідник. Це буде мистецький фестиваль "Кам’янська земля – край славетних героїв". Так, після симпозіуму скульпторів біля історичного музею буде створено Сквер Героїв. Мистецький об’єкт представлятиме собою галерею образів героїв-земляків з Кам’янщини.

 

2019 09 13 kamyanka2


Пленер живописців увінчається проведенням презентації виставки портретів видатних героїв-земляків у картинній галереї Кам’янського заповідника.
Бюджет міністерського гранту становить близько півмільйона гривень за співфінансування ініціативної групи – 250 тисяч гривень.
"Інколи розумієш, що треба вкладати в глобальне, щоб після тебе щось на цій землі лишилось, – коментує Сергій Воронов. – Втілення цього проекту – це дуже знакова подія у сфері культурного життя всієї області, тому що близько 20 років нічого подібного не відбувалось".
Офіційне відкриття проекту – 14 жовтня, до Дня захисника України.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Пройшовши пекло війни і після поранення продовжує працювати у лісовій галузі

18 березня 2024, 16:34

2024 03 18 lisnІсторію Сергія Петренка, демобілізованого воїна, розповіли у Спілці воїнів-лісівників України.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.