Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Перерахунок голосів: хто затягує визнання Сергія Рудика переможцем у 198-му виборчому окрузі?

2019 09 13 mandat

 

Виборчі баталії тривають у 198-му окрузі у Смілі, де на позачергових виборах до парламенту переможцем оголосили Сергія Рудика, повідомляє канал «Інтер».
Під пильним наглядом поліції у підвалі смілянської міськради представники Центрвиборчкому вилучили документацію по одномандатному округу. Серед майже двох сотень протоколів з дільниць 198 окружкому ЦВК цікавить лише 21. Саме через них вибори на цьому окрузі все ніяк не можуть закінчитись. Один з аутсайдерів перегонів вже місяць через суди домагається перерахунку голосів на цих дільницях.
"Оскільки виборчий процес завершений і повноваження окружної і дільничних виборчих комісій відповідно припинилися, може виникнути необхідність проведення певних дій із виборчою документацією. Якщо буде прийняте рішення, судове рішення, або роз'яснення - буде здійснено повторний перерахунок. Якщо ні, - ЦВК передасть їх на архівне зберігання", - наголосив Сергій Дубовик, заступник керівника секретаріату ЦВК.
Заяву ЦВК про роз'яснення, розглядали в Касаційному адмінсуді столиці. У ній Центрвиборчком просив служителів Феміди - розтлумачити, у який спосіб має бути здійснений перерахунок голосів у 198 окрузі.
"Хто саме повинен провести повторний підрахунок та розглянути заяви - у цьому є питання. Чи це повинна бути ЦВК самостійно, безпосередньо. Чи це має відбутися шляхом взяття на себе повноважень ОВК", - заявила Анастасія Єзельська, представниця ЦВК.
"Ми просимо, щоб не було у нас різних міркувань, трактувань, не було правового колапсу чи конкуренції судових рішень, по суті - роз'яснити. А це і є, як ЦВК просить, щоб воно було у відповідності до судової практики", - наголосив Олексій Салоїда, адвокат.
Заяву ЦВК колегія все ж відхилила. Мовляв, відповідальність за увесь виборчий процес несе саме Центральна виборча комісія. Тож, там мають на власний розсуд визначити процедуру перерахунку.
"Це питання буде вирішуватися ЦВК самостійно. Тому ми сподіваємося на фахове та законне прийняття рішень Центрвиборчкому та оголошення кандидата у народні депутати, Рудика Сергія - переможцем перегонів на 198 окрузі", - наголосив Олексій Салоїда, адвокат.
"Це 48 засідання усіх адміністративних судів, які обговорювали і виносили якісь рішення з цього питання. Але метаморфоза полягає не в тому, що оскаржується перемога, різниця в голосах, а їх аж 1015. А оскаржуються процедурні питання пов'язані з роботою, спочатку ОВК, а тепер ЦВК, яка знову ж таки, нагадаю, вже двічі оголошувала мене переможцем", - зазначив Сергій Рудик.
Голоси на частині дільниць у Смілі вже перераховували. Тоді перемогу Сергія Рудика підтвердили повторно. Нардеп навіть встиг скласти присягу. Втім, через дії провладного кандидата, який вибори програв - розпочати роботу у сесійній залі обранець не може.
"Я це розцінюю, виключно з метою - затягнути визнання мене переможцем. Що їм вдалося. Тому що, ви бачите, не зважаючи на прийняття мною присяги - досі повноцінно я не можу виконувати свої депутатські обов'язки. Тому що в мене не має ні картки для голосування, ні постійного посвідчення. Але це ж має закінчитися. Сподіваюся, крапка буде поставлена великою палатою", - підкреслив Сергій Рудик.
Наразі Велика палата суддів розглядає питання про законність перерахунку голосів на дільницях. Оголосити остаточне рішення судді мають протягом двох діб.

 

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.