Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

На виконкомі хочуть підняти тариф на воду

2019 09 09 taruf

 

Знову у нашому місті постало питання про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. На позачерговому виконкомі знову розгорались баталії стосовно того, чи варто приймати це непопулярне рішення і підвищувати ціну на воду.
Директор КП «ВодГео» повідомив, що за останній місяць зросли основні складники тарифу: на 25 % збільшилась вартість електроенергії, на 20% зросла зарплата. Водоканал має більше 20 мільйонів боргу, мережі, техніка і обладнання старі, підприємство не має оборотних коштів, щоб модернізуватись та розвиватись. Незабаром «ВодГео» взагалі не зможе подавати воду у місто. Тому адміністрація КП «ВодГео» пропонує членам виконкому підвищити тариф для населення.
Тарифна комісія винесла на розгляд виконавчого комітету такі розцінки на воду:
- для населення міста при коефіціенті рентабельності 5% - централізоване водопостачання 23,40 грн за куб. м (з ПДВ), централізоване водовідведення - 27,0 грн за куб.м (з ПДВ);
- для бюджетних установ та інших підприємств при коефіціенті рентабельності 10% - централізоване водопостачання 24,32 грн за куб. м (з ПДВ), централізоване водовідведення - 28,056 грн за куб.м (з ПДВ).
Члени виконкому розуміють важливість свого рішення, але не поспішають брати вогонь на себе і підвищувати тариф. Більшість зійшлися на думці, що треба ще раз зібратись, вивчити питання роботи водоканалу, розібратись у документації і знайти той шлях, який виведе «ВодГео» із кризи. Тому що претензії до роботи водоканалу теж залишаються ті самі – великі втрати води, незаконні врізки, непрозорість у складенні тарифу, надмірні витрати на утримання адміністрації КП, бюрократія та інші зауваження до фінансово-господарської діяльності підприємства.
Було вирішено наступного дня провести засідання виконкому, присвячене лише питанню збільшення ціни на воду. Але виконком відмінили. Тож поки що вартість води у Смілі не змінено, але це буде зроблено найближчим часом. Серед членів виконкому вже майже не залишилось осіб, які були б проти цього і відстоювали б інтереси громади.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Сміляни мали нагоду поспілкуватись із Русланом Горовим на творчій зустрічі

19 березня 2024, 10:29

2024 03 19 zustrichУ Смілу завітав письменник та співзасновник видавництва "ТаТиШо", український журналіст, автор відомого проєкту "Служба розшуку дітей", режисер-документаліст, волонтер, засновник мистецького проєкту "Так працює пам'ять" та поет Руслан Горовий.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.