Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Здача в експлуатацію амбулаторії у Сунках затримується

2019 09 05 medecuna

 

У Сунках затримується здача в експлуатації тамтешньої медичної амбулаторії. Загалом у нашій області під загрозою добудова шести таких сільських медичних установ.
Зокрема, йдеться про села Ладижинка Уманського району, Почапинці Лисянського району, Юрківка Звенигородського району, Сунки Смілянського району, Благодатне Золотоніського району, Медведівка Чигиринського району.
Про це повідомляють в ОДА.
Зрив термінів завершення будівництва амбулаторій пов’язаний з тим, що у районних державних адміністраціях не передбачили субвенції з місцевих бюджетів. Хоча в районах обіцяють це питання на найближчих сесіях районних рад.
Тим часом голова ОДА Ігор Шевченко зустрівся із підрядними організаціями, які нині зводять в області 21 медичну амбулаторію. Мова йшла, наголошують в облдержадміністрації, про стан будівництва кожної із цих медичних установ та про терміни введення їх в експлуатацію. При цьому очільник області наголосив на тому, що підрядні організації мають розуміти соціальну відповідальність і важливість цих медичних об’єктів, та закликав якісно виконувати усі будівельні роботи.
«На виявлені факти порушень із боку підрядників чи неналежне виконання робіт реагуватиме миттєво», – наголосив голова ОДА.
Наразі завершується зведення амбулаторій у селах Набутів Корсунь-Шевченківського району та Дмитрушки Уманського району. Туди незабаром мають закупити й медичне обладнання. На стадії завершення будівництво амбулаторій і в селах Вербівка Городищенського району, Благодатне Золотоніського району, Степанки та Будище Черкаського району, Бобриця та Степанці Канівського району, Медведівка Чигиринського району та Жаботин Камʼянського району.
Нагадаємо, що із 21 амбулаторій сімейної медицини, які наразі будують в нашій області, 9 – групової практики та 12 – монопрактики. Держава при цьому фінансує 90% вартості будівництва амбулаторій, на місцях мають забезпечити 10% співфінансування. Кожну амбулаторію відповідно до наказу МОЗУ забезпечать обладнанням для надання медпослуг із застосуванням телемедицини.
До речі, вже згодом в області планують збудувати ще 4 амбулаторії –по одній в Уманському і Жашківському районах, а дві – у Чорнобаївському.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай

19 березня 2024, 17:41

Наприкінці лютого в Україні стартувала посівна кампанія. Станом на початок березня ярими зерновими вже засіяли 68 тис. гектарів у 12 областях


Суспільство
Йтиме дощ, подекуди з грозами

29 березня 2024, 07:25

У найближчу добу нестійку та вітряну погоду Черкащини формуватимуть атмосферні фронти із заходу, які проявляться дощами, вдень подекуди з грозами.


Цікаво
Пацієнт "залізних легень" провів в апараті понад 70 років

28 березня 2024, 17:31

2024 03 28 legeniУ США у віці 78 років помер Пол Александер — один з останніх пацієнтів "залізних легень". Він провів в апараті понад 70 років — BBC.


Афіша
За ініціативи AI HOUSE у Львові відбудеться Generative AI Spring School для ML-спеціалістів

19 березня 2024, 16:35

2024 03 19 gener1Завдяки спільним зусиллям AI HOUSE та Факультету прикладних наук Українського католицького університету у Львові запрацює школа з генеративного штучного інтелекту. Навчальний курс триватиме з 11 по 16 березня.