Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Обласні владці збираються ремонтувати у Смілянському районі неіснуючу дорогу

2019 09 05 doroga

 

Вчора на нараді за участі керівництва Смілянського району та голови Ротмістрівскої ОТГ з’ясувалося, що Служба автомобільних доріг області збирається витрачати мільйони гривень на ремонт дороги Ковалиха – Попівка – Червоне і сьогодні вже має відбутися тендер. Спочатку цю дорогу довго шукали на карті. Потім голова Ротмістрівскої ОТГ Володимир Ховайба пояснив, що така дорога існує, але вона знаходиться між полями, по ній дуже рідко їздить транспорт, хіба що якийсь комбайн проїде у жнива. Тож ремонтувати цю непотрібну дорогу – безглуздо. А от поряд є зруйновані напрямки, якими ходить рейсовий і шкільний автобуси, тож доцільніше вкладати кошти у ремонт того шляху, що необхідний людям.
На нараді вчинився міні-скандал. Почали виясняти, хто ж подав на область заявку на непотрібну дорогу і чия в цьому вина. Стали дзвонити до обласного керівництва з проханням замінити назву дороги  у тендері. Почули у відповідь, що або ви берете гроші на цю визначену дорогу Ковалиха- селище Червоне, або взагалі із Смілянського району знімаються обласні кошти на ремонт доріг. Тож деякі чиновники почали наполягати, що у такому випадку з обласним начальством краще не сперечатися і брати те, що дають. А цю проблему замовчати і не виносити для розголосу.

 

2019 09 05 doroga1


Радує те, що перший заступник голови РДА Олексій Пєчніков та начальник фінансового управління Любов Рак адекватно поставились до вирішення цього питання і закликали не боятись обласного керівництва, вказати на помилку та направити кошти у правильне русло – на ту дорогу, яка потрібна людям. Їх активно підтримав Володимир Ховайба. Він пообіцяв сьогодні поїхати в область і роз’яснити чиновникам, що на місцях громаді видніше, яку дорогу треба ремонтувати. Не треба займатись самоуправством і не злити народ. Тому що жителі Ротмістрівської та Березняківської ОТГ не зрозуміють ремонт непотрібної дороги.
Чи дослухається до голосу людей обласна САД – скоро побачимо.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.