Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

В Києві родичі моряків чекають на їх повернення

2019 08 30 moraku1

 

Утримуваних раніше в Росії українських моряків, серед яких і наш земляк – смілянин Олег Мельничук, командир украинского буксира "Яни Капу", уже доставили до Києва, повідомляє видання Крим.Реалії з посиланням на родичів одного з моряків.
За їхньою інформацією, родичів поставили до відома, що «моряки вже в Україні», проте не уточнили, де саме.
«Ми отримали таку інформацію і терміново виїхали до Києва», – розповів співрозмовник, зазначивши при цьому, що «зустріч в аеропорту не планується».
Раніше в коментарі, який у Facebook уночі 30 серпня розмістив генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, йшлося, що утримувані Москвою громадяни України, серед яких полонені моряки та режисер Олег Сенцов, повертаються в Україну після завершення обміну полоненими з Росією.
Офіційної зустрічі полонених Росією українських моряків і політв'язнів в аеропорту Києва, де наразі зібралося багато журналістів, не буде, їх відразу відвезуть до лікарні. Про це Крим.Реалії повідомило джерело в командуванні Збройних сил України, якому довіряє редакція.
Про те, що не буде зустрічі в аеропорту, раніше на умовах анонімності повідомили Крим.Реалії рідні моряків.
З офіційних і незалежних джерел підтвердження інформації немає.
При попередніх передачах українських політв'язнів, вони проходили обстеження і лікування в «Науково-практичному центрі профілактичної і клінічної медицини» Державного управління справами України.
Водночас депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов, який отримав українське громадянство, також повідомив про можливість обміну вже сьогодні.
"Сьогодні буде обмін полоненими. Тримаємо кулаки!", - зазначив він.
Проте близько 8 ранку речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила у Facebook, що перемовини щодо обміну ще тривають.
"Шановні журналісти, складний процес переговорів щодо обміну заручників триває. Наберіться терпіння, сподіваюсь, не на довго", - зазначила вона.

Також з останньої інформації, яку щойно розповсюдив у ФБ Офіс президента, йдеться про те, що «процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Вже не вперше ми бачимо інформаційний хаос, спричинений посиланням на непідтверджену інформацію та численні «джерела». Ми закликаємо розуміти наслідки дезінформації: це гра з емоціями суспільства. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс Президента повідомить про це на офіційних каналах».

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.