Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Голова Ротмістрівської ОТГ розказав всю правду про свою зарплату

2019 08 17 OTG

 

Нещодавно ми публікували матеріал «Ротмістрівській ОТГ дорікнули за надто високі зарплати працівників апарату», де йшлося про робочу нараду за участю першого заступника голови Черкаської ОДА Тараса Висоцького. Тарас Висоцький наголосив, що у Ротмістрівській ОТГ надто роздутий штат працівників адміністрації і на оплату праці йде 70% бюджету ОТГ. Це досить серйозне звинувачення, адже по області середній показник витрат на апарати сільських рад складає 35%, а непомірні зарплати працівникам місцевого самоврядування можуть привести до соціального вибуху у селах.
Голова Ротмістрівської ОТГ Володимир Ховайба ще тоді на нараді не міг змовчати і стверджував, що перший заступник має недостовірні дані про це ОТГ. Але порядок денний засідання був насиченим, питань багато, тож Володимиру Івановичу так і не надали слова.
Зараз Володимир Ховайба коментує ситуацію із зарплатами у Ротмістрівській об’єднаній територіальній громаді для сайту Сміла.ua:
- Інформація, озвучена першим заступником голови ОДА, на мою думку, не достовірна. Не можна сказати, що у нас роздутий штат. І де обласна влада взагалі взяла такі нормативи, скільки керівників повинно припадати на душу населення. Хто це встановлював? Звідки такі дані? У нас навпаки – нехватка штату, не вистачає спеціалістів, а роботи додається, бо збільшується кількість сільських рад. У нас не вистачає 10 осіб у штаті. Не вистачає спеціалістів із земельного відділу, архітектури, містобудування, соціального захисту, ЦНАП. У нас 5 бухгалтерів – але ж вони обслуговують також 4 села, 4 школи і 4 дитсадка і 4 будинку культури (загалом 162 працівники).
Перевищення по виплаті зарплат у нас немає. 50% тієї суми, що область вважає, вона йде нам на зарплату, насправді направлена на фінансування освіти. Колеги із Тернівської та Березняківської ОТГ ще не мають витрат на освіту, вони ще не зіткнулися з цими проблемами.
Як би нам важко не було – ми жодної школи не закрили. Фінансуємо навчальні заклади.
Ми дуже багато працюємо над наповненням бюджету ОТГ. У минулому році ми «затягли» в ОТГ аж 6 проектів на п’ять з лишком мільйонів гривень! У цьому році ми вже вибили із держави три проекти на суму три мільйони гривень. Ось нещодавно створили власне комунальне підприємство, мільйон шістсот тисяч держава нам дала на розвиток цього КП. ми купили трактор, 130 сміттєвих баків. Ми ремонтуємо вікна у школі, утеплюємо фасади. У мене душа болить за наше ОТГ, хочеться зробити для людей якомога більше.
Мені немає чого приховувати. У нас у штаті 32 працівники, середня зарплата 6-7 тисяч. Я не можу платити своїм працівникам, які мають по дві вищі освіти мінімалку. Люди, які багато працюють, мають отримувати більше. Особисто у мене зарплата 19 тисяч гривень. Але ж ніхто не рахує мої витрати і те що наприклад я використовую власний автомобіль як службовий (оскільки службового в ОТГ немає) і всі витрати на нього несу з своєї заробітної плати і бензин і інше.
Ми створили об’єднану громаду одні з найперших, самі все дізнавались і вивчали, ніхто нам нічого не підказував, не допомагав. За півтора року існування ОТГ багато чого вдалося зробити – освітлення, ремонт доріг, ремонт шкіл і дитсадків. Ще багато планів. У нас все нормально. Ненормально те, що державні чиновники не володіють інформацією, говорять те, чого не знають, і підбурюють народ.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.