Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

«Грошей немає! Шукайте резерви», - сказав смілянам перший заступник голови Черкаської ОДА

 2019 08 17 zystrich

 

Учора, 15 серпня, на Смілянщині вперше з робочим візитом побував перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Тарас Висоцький. Він провів розширену нараду за участю керівництва райдержадміністрації, районної ради, міської ради, голів ОТГ, керівників структурних підрозділів адміністрації, сільських голів, керівників установ району та представників правоохоронних органів.

 

2019 08 17 zystrich1


Тарас Висоцький – молодий і видно, що розумний держслужбовець, вислуховував проблеми Смілянщини, обіцяв допомагати з їх вирішенням, якщо влада на місцях теж буде активною і боротиметься за добробут місцевих жителів. Основний мессидж – грошей на все не вистачає. Тому треба шукати резерви, шляхи наповнення бюджетів, змінювати принципи роботи влади і стосунки з агробізнесом, приватними підприємцями. Наголосив, що треба збільшувати орендну плату за землю, робити бізнес і жителів більш соціально відповідальними.
Дорікнув керівникам і адміністраціям ОТГ за надто високі премії і зарплати. Якщо керівники всі гроші перетягуватимуть на себе, а про добробут громади не думатимуть, будуть соціальні вибухи.

 

2019 08 17 zystrich2


Позиція вищої державної влади така – дати більше грошей і повноважень місцевим очільникам, бо у нас децентралізація. Але й контроль за місцевим начальством буде посилено.
Смілі 37 мільйонів гривень безповоротної допомоги ніхто не дасть – немає грошей. Але якщо міська влада грамотно звертатиметься за допомогою – обласна влада смілян підтримає.
Тарас Висоцький побачив, скільки маємо проблем, тож погодився бути комунікаційною ланкою і модератором між різними сторонами конфлікту, щоб сміляни почули одне одного та знайшли вирішення проблем.

 

2019 08 17 zystrich4


Почали нараду з обговорення складних питань у медицині. Про наболілі турботи у сфері охорони здоров’я обласному керівництву розповідали головний лікар комунального некомерційного підприємства "Смілянська багатопрофільна лікарня ім.С.Бобринської" Зоя Зирянова та головний лікар комунального некомерційного підприємства «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Проценко. Це, зокрема, питання кадрового забезпечення у первинці, питання оновлення матеріально-технічної бази районної лікарні, інформатизація закладу та інші.
Про проблемні питання у об’єднаних територіальних громадах зазначили голова Ротмістрівської сільської ради Володимир Ховайба, голова Березняківської сільської ради Надія Гончаренко, голова Тернівської сільської ради Ірина Борисенко.
Було порушено питання орендної плати за землю, пільгового перевезення громадян та багато інших.

 

2019 08 17 zystrich3


Проблеми з опаленням міста Сміла розглядали наприкінці, коли вже всі втомились. Перший заступник голови Черкаської ОДА вислухав директора КП «Смілакомунтеплоенерго» і заступників міського голови, але, мабуть, до кінця не усвідомив суть проблеми або вони його так і не переконали. Тому що і при новій владі всі змушують смілян шукати гроші на погашення боргів, але ніхто не думає, що місто вже сплатило за опалення і треба знайти винних посадовців Енергоінвесту та притягувати їх до відповідальності.

scroll back to top

Коментарі  

ХХ
+1 #1 ХХ 16.08.2019, 21:52
Яка різниця, нова, чи стара влада, коли контролюють"смотрящи"
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Злочини, вчинені військовими рф під час повномасштабного вторгнення в Україну

19 березня 2024, 11:24

2024 03 19 zlochinЗ початку повномасштабного вторгнення росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 111 081 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил російської федерації та їхніми пособниками.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.