Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

КП "Водгео" – у числі підприємств, які знищують українські водойми

2019 08 13 voda

 

Стали відомі підприємства, які рекордно забруднюють води України. У «ТОП-100» найбільших забруднювачів, оприлюднених Держводагентством, увійшло і смілянське комунальне підприємство КП "Водгео". У нього – 64 місце.
Як повідомляють у Державному агестві водних ресурсів, до сотні найбільших забруднювачів води потрапили ще чотири підприємства нашої області – "Уманьводоканал" на 34 місці, черкаське КП "ЧЕЛУАШ" на 47 місці, "Міський водоканал" міста Золотоноша на 80 місці та Ватутінський водоканал на 90 місці.
Цей перелік сформований на підставі даних державного обліку водокористування за результатами поданої суб’єктами господарювання звітності про використання води у 2018 році.
«До переліку забруднювачів увійшли підприємства, які скидають в природні водні об’єкти стічні води без очистки або після очисних споруд і якість яких не відповідає встановленим у дозволах на спеціальне водокористування гранично допустимим скидам»,– наголошують у Держводагенстві.
Серед «лідерів» брудної води – «АК «Київводоканал», «Меткомбiнат «Азовсталь», «Днiпровський меткомбінат» з міста Камянське, «Запорiжсталь», «Днiпроводоканал», ТОВ ВКФ «НАЙС» з міста Днiпро, «Львiвводоканал», «Миколаївводоканал», Фiлiя ПРУВОКС ПАТ «ДТЕК Павлоградвугiлля», «Чернiгiвводоканал».
Як наголошують фахівці Держводагенства, майже дві третини підприємств, що увійшли до анти-рейтингу «ТОП-100» розташовані на території 5 областей – у Дніпропетровській – 24, у Донецькій – 19, у Львівській – 7, у Харківській – 7, у Луганській - 6.
Загалом в Україні 539 підприємств, що скидають забрудненні стічні води у наші водойми, а загальний обсяг скиду таких вод - 952 млн. куб. м. Із них 918,6 млн. куб. м. скидають підприємства, що увійшли до анти-рейтингу. Найбільше підприємств-забруднювачів належать до комунальної галузі – 74, промисловості – 18, третина з яких –це підприємства чорної металургії.
Дані щодо скидання забруднених стічних вод передаються для відповідного реагування Держекоінспекції та Мін природи, наголошують у Держводагенстві.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.