Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

У Смілі поширюють фальшиві комунальні платіжки

2019 08 09 platizka

 

Жителям Сміли надходять платіжні квитанції за комунальні послуги від ТОВ «Сміла Енергоінвест», яке не має юридичного права здійснювати такі операції.
Про це «Сміла.ua» повідомили у місцевій прокуратурі, яка за цим фактом розпочала кримінальне провадження за ст. 190 КК України, – шахрайство, тобто, заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою.
Якщо сміляни отримали платіжних квитанцій про оплату комунальних послуг від «Сміла Енергоінвесту», то необхідно негайно звернутися до місцевої прокуратури чи до районної поліції та надати зазначені документи, які будуть використані для доказування злочинної діяльності.
Наразі правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, аби встановити тих, хто виготовляє та розсилає фальшиві платіжки.

scroll back to top

Коментарі  

Людмила
0 #2 Людмила 12.08.2019, 12:08
Звичайно, січень 2018 року, а не 2017-го. Саме за цей місяць усі містяни, які мають ЦО, своєчасно не отримали платіжок і, відповідно, стали боржниками. Кому боргували? Невідомо, бо «Сміла Енергоінвест» припинив роботу 31.12.2017, а «Смілакомунтеплоенерго» розпочав з 01.02.2018, тому січень 2018 залишився без «хазяїна». Тільки багато місяців потому міська рада призначила цим «хазяїном» «Енергоінвест», а той і розіслав платіжки за січень 2018 року усім містянам із ЦО.
Якщо це шахрайство, то ЧОМУ і ХТО дозволив йому тривати так довго? Більш як півроку не комусь одному або двом, а УСІМ містянам із ЦО адресно надходять платіжки, листи, судові заяви. На них є «паролі/явки», наприклад, телефон (096) 745-70-05. А у старому банку (напроти «Вечірніх узорів») працює абонентський відділ.
Цитата
Людмила
0 #1 Людмила 09.08.2019, 23:41
Дурдом! Спочатку міська рада визначає надавачем послуг теплопостачання у січні 2017 року Енергоінвест. Потім Енергоінвест надсилає платіжки: перші - у лютому (за січень), повторно - у квітні (за березень). Логічно - люди почали сплачувати. Але не дуже дружно. Тому наприкінці квітня отримали листи з попередженням "Платіть, бо подамо до суду!", а у серпні - заяви про видачу судового наказу. Процес вибивання боргів триває вже cьомий місяців, але цього НІХТО не помічає? Та невже? А люди ж питали! Не раз і не два! "Платити чи ні?" У відповідь - тільки крик у білому домі, що платіжки "спеціально" розіслали разом з отими страшними січневими платіжками комунального теплопостачальника. Та обіцянка від Федоренка: "Ми розберемося і розкажем!" І все!
Я не можу дозволити собі мати борги, а тим паче, нарощувати їх пенею, інфляційними чи судовими сборами, тому борг платіжки за січень 2017 сплатила. І що тепер? Через сім місяців мені пояснять, кому заплатити повторно?!
Цитата

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Домінуватиме некомфортна, хмарна з опадами погода

19 березня 2024, 06:15

Похмура погода буде триматися у Смілі не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
У Смілу завітає Горовий, щоб презентувати свої книги

15 березня 2024, 14:30

2024 03 15 zustrПисьменник, режисер, волонтер співак та автор телепроекту «Служба розшуку дітей», Руслан Горовий приїде у Смілу, щоб презентувати свою збірку оповідань.