Наша електронна пошта:
smila.ua@ukr.net
logo
icon-top-follow icon-top-fb

 

Agro robota

 

Стрічка новин

Авторизуватися через соціальні мережі:

 

 

 

Ukraine

 

Місцева прокуратура спрямувала до суду 279 справ

2019 08 06 prokyratyra

 

Протягом першого півріччя Смілянська місцева прокуратура направила на розгляд судів 279 обвинувальних актів, з яких 24 – за фактами злочинів у бюджетній та земельній сферах, а також пов’язаних з корупцією, ще 12 – за фактами вчинення злочинів у бюджетній сфері.
Як повідомляють у місцевій прокуратурі, судом розглядаються кримінальні провадження відносно посадовців Смілянської міської ради та сільських голів, які під час державних закупівель здійснили розтрату понад 500 тисяч бюджетних гривень.
За привласнення бюджетних коштів на суму близько 700 тисяч гривень повідомлено про підозру підприємцям та керівникам господарських товариств
До суду скеровано і 7 обвинувальних актів за корупційні правопорушення. Серед підозрюваних – начальник відділу виконавчої служби, колишній сільський голова, керівники підрозділів станції імені Тараса Шевченка та інститут землеробства, головний інспектор міської ради, керівник приватного підприємства.
Крім цього, повідомлено про підозру арбітражному керуючому з ліквідації майна смілянського приладобудівного заводу «Райдуга». Він незаконно продав міське майно, спричинивши громаді 2 мільйони збитків.
Закінчено розслідуванням та направлено до суду 5 обвинувальних актів за фактом вчинення злочинів у сфері земельних відносин. Серед підозрюваних - депутат місцевої ради.
Повідомлено про підозру і керівнику одного з сільськогосподарських підприємств, внаслідок недбалості якого допущено розорення земель історико-культурного фонду, чим заподіяно природі збитків на суму понад 30 мільйонів гривень.
Також прокуратура забезпечує процесуальне керівництво за фактом зловживань посадовців управління ЖКГ міськради та підрядника під час капремонту переливної греблі Смілянського водосховища на річці Тясмин. Тут розтрата бюджетних коштів –декілька мільйонів гривень.
Загалом до адміністративної відповідальності за корупцію притягнуто 16 депутатів та посадовців.
До обласного управління захисту економіки національної поліції скеровано 70 матеріалів про правопорушення, направлено до суду два обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за фактами порушень під час декларування доходів.
За позовами місцевої прокуратури судами відкрито провадження на суму майже 130 мільйонів гривень, з них переважна більшість у сфері земельних відносин та бюджету.
Задоволено 30 позовів на суму понад 27 мільйонів гривень, реально виконано рішень судів на суму понад 24,5 мільйони, повернуто 132 га земель.
Прокурорами підтримано державне обвинувачення у 163 кримінальних провадженнях з винесенням обвинувальних вироків, розглянуто понад 200 звернень громадян та юридичних осіб.
Виявлено 19 злочинів, прихованих співробітниками Смілянського відділу поліції. Наразі 4 з них, завдяки місцевй прокуратурі, направлені до суду. Скасовано 40 незаконних постанов слідчих поліції про закриття кримінальних проваджень, надано майже 500 вказівок слідчим.

scroll back to top

Додати коментар

 

Захисний код
Оновити

t me

 

Дійові особи

Ігор ТАБУРЕЦЬ

Про роботу на обороноздатність країни

 

 

Олена МОНОВА

Про те, що війна завжди повертається туди, звідки прийшла

 

Марина ДАНИЛЮК-ЯРМОЛАЄВА

 

 

Про суть «мирних угод» в Стамбулі

 

 
 
Політика
Негайного відкриття реєстру декларацій не буде

06 вересня 2023, 17:32

2023 09 06 radaВчора Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534, яким відновлюється електронне декларування. Однак негайного відкриття реєстру декларацій не буде. За цю правку народні депутати не проголосували.


Економіка
Вплив фінансової грамотності на розвиток малого бізнесу

26 лютого 2024, 17:36

2024 02 26 gramЩо є головним під час створення власної справи? Правильно, наявність капіталу, а тобто певної кількості коштів для вкладення в майбутній бізнес. Якою б унікальною не була ідея або як би багато дій задля досягнення мети ви не робили б, без інвестицій та грошей не обійтись.


Суспільство
Вночі в області випало 13 сантиметрів снігу

19 березня 2024, 13:31

2024 03 19 snigЦиклон, який завис над Черкащиною зумовив помірні, місцями значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу.


Цікаво
У прямому ефірі можна спостерігати за життям лелек Грицька та Одарки

18 березня 2024, 17:38

2024 03 18 lelekaНа Полтавщині знову запустили цілодобовий стрім з гнізда лелек. У прямому ефірі на YouTube можна спостерігати за життям лелек, яких звуть Грицько й Одарка.


Афіша
Вболівальників ЛНЗ запрошують дивитися матч із трибун

19 березня 2024, 12:24

2024 03 19 lnzВболівальників запрошують подивитися перший матч футбольного клубу ЛНЗ у цьому році на стадіоні з трибун.